Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

De winterschilder

De winterschilder schildert in de winter. Deze schilder kunt u inhuren voor uw schilderwerk als u daar zelf geen tijd voor heeft, niet wil of kan doen. De winterschilder hanteert over het algemeen een scherp tarief waar u van kunt profiteren.

Wat is een winterschilder?

Vanaf november tot en met maart schildert de winterschilder. Een winterschilder werkt zowel binnen als buiten, de kou weerhoudt de schilder er niet van om zijn werk uit te voeren. Een ernstige sneeuwstorm of regenbui uiteraard wel. De reden dat dit specifiek benoemd wordt is omdat schilders vroeger niet werkten in de wintermaanden. Dit had met name te maken met de weersomstandigheden in combinatie met de materialen die werden gebruikt. Door verbeteringen op dat gebied zijn de materialen stukken beter bestand tegen vocht en kou en kan er dus ook in de winter worden gewerkt.

De voordelen van de winterschilder op een rij

De winterschilder heeft over het algemeen meer tijd en is daarom eerder beschikbaar voor uw klus. Daarnaast geeft de winterschilder korting maar levert hij niet in op kwaliteit, dit is voor u uitermate gunstig. De korting kan oplopen tot 30%. Als u de werkzaamheden laat uitvoeren in de wintermaanden heeft u in de zomer alles klaar. Zo kunt u in de zomer lekker genieten van uw woning. Hoewel het verven binnenshuis niet beïnvloed wordt door regen of storm is er wel iets om rekening mee te houden bij binnenhuis schilderen. Als er geschilderd wordt is het advies om goed te ventileren, hoewel men tegenwoordig verplicht met watergedragen water verf werkt is frisse lucht geen onnodige luxe. Bij temperaturen rond het middelpunt buiten zult u daar dus wel wat van merken.

Inzicht in de kosten van een schilder

Hoe hoog kan de korting zijn?

Afhankelijk van de werkzaamheden rekent uw schilder een uurtarief of spreekt u van te voren een prijs af voor de klus. Er zit ook een prijsverschil tussen binnen- en buiten werk. De korting van een winterschilder ten opzichte van een normale schilder kan oplopen tot 30%. Om exact te weten wat u kwijt bent kunt u een offerte opvragen bij de schilder. Goed schilderwerk beschermt uw woning en verlengt de levensduur van bijvoorbeeld deuren en kozijnen. En dat scheelt u uiteindelijk ook weer in kosten.

Prijs van schilderwerk

De kosten voor een winterschilder liggen lager dan die van een normale schilder. Dat maakt het ook aantrekkelijk om voor de winterschilder te kiezen. Van oudsher heeft de schilder in de winter niet veel werk, om de klussen te verspreiden over het jaar wordt het schilderen in de winter met de korting aantrekkelijker gemaakt. Door nieuwe ontwikkelingen en technieken is het nu überhaupt mogelijk om in de winter buiten te schilderen. De sneldrogende verf die uitermate geschikt is om bij lage temperaturen te gebruiken is ideaal voor uw winterschilder.

Winterschilder in uw regio vinden

Om een goede prijs te krijgen is het verstandig om meerdere offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. De goedkoopste aanbieder is niet meteen de beste, ook andere zaken zoals garantie en de kwaliteit van de dienstverlening zijn belangrijke punten. Als u eenmaal een prettige schilder heeft gevonden is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten zodat u verzekerd bent van tijdig onderhoud aan uw woning, ook zo kunt u besparen op het schilderwerk.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.