Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Wat kost een schilder?

Als u een schilder wilt inhuren is de eerste vraag natuurlijk, wat gaat me dat kosten? En zijn een aantal dingen om rekening mee te houden als het gaat om het uitbesteden van schilderwerk.

Kostenoverzicht van schilderwerk

Er zijn verschillende soorten schilderwerk en daarmee ook verschillende prijzen per klus. De prijzen per schilder variëren ook maar er zijn een aantal gemiddelden zodat u een uitgangspunt heeft bij het opstellen van uw budget.

Binnenschilderwerk

Als uw verf verkleurt, er blaasjes zichtbaar zijn of uw verf afbladdert is het tijd om het schilderwerk te vernieuwen. Het schilderwerk aan de binnenkant van uw woning heeft veel invloed op de uitstraling van uw interieur dus goed afgeleverd werk is belangrijk. Bij schilderwerk binnenshuis kunt u uitgaan van de volgende gemiddelde prijzen.

OppervlakteGeschatte kostenRekening houdend met:
Kozijnen€ 350 - € 1.2005m2 per kozijn/ en alle buitenkozijnen van één woonhuis
Trap€ 250 - € 600Schuren, schoonmaken en 2 x schilderen 
Deuren€ 200 - € 1.3002 deuren tot een gemiddelde van 40 deuren met deurposten
Dakkapel€ 375 - € 750Zijpanelen, zijbalk tot hele dakkapel met kozijnen en ramen
Plafond€ 200 - € 1.200Van 30 m2/45 m2 incl voorstrijkmiddel aanbrengen

Buitenschilderwerk

Goed onderhouden schilderwerk aan de buitenkant van uw woning is van belang voor het onderhoud en de levensduur van uw woning. Verf heeft ook een beschermende functie die niet vergeten mag worden. Een kozijn waarbij de verf afbladdert rot eerder dan een kozijn die strak in de lak zit. Samen met een schilder kunt u de staat van het buitenschilderwerk bekijken en bepalen welk onderhoud er nodig is.

Kosten per m2

Schilders rekenen op verschillende manieren en een daar van is de prijs per vierkante meter. Hierbij zit er verschil in binnen of buiten schilderwerk. Een indicatie van de gemiddelde prijs per vierkante meter is een handig handvat als u op zoek gaat naar een schilder.

Soort schilderwerkPrijs per m2
Sauswerk (binnen)€10,- a €15,-
Spuitwerk (binnen)€7,- a €10,-
Buitenschilderwerk€35,- a €45,-
 

Inzicht in de kosten van een schilder

Gemiddeld uurtarief van een schilder

Voor andere klussen kan het zijn dat een schilder rekent met een uurtarief. Met een indicatie van het aantal uren dat de schilder nodig heeft en een uurtarief weet u ook wat u kwijt bent voor een klus. Er is een gemiddeld uurtarief die u als uitgangspunt kunt nemen om een berekening te maken wat een bepaalde klus u kost. Al is op basis van een uurtarief het lastig de totale kosten van het schilderwerk te achterhalen, hiervoor zal de vakman eerst op locatie langs moeten komen.

Uurtarief van een schilder€25,- tot €40,- per uur

Goedkope schilder

Niemand wil te veel betalen, dat is logisch. Maar kijk wel uit, als de prijzen echt enorm afwijken van het gemiddelde heeft dat vaak een reden. Natuurlijk is een schilder die zwart werkt goedkoper, maar dan mist u wel de voordelen die een erkend schildersbedrijf u biedt, zoals garantie. Ook weet u bij een erkend bedrijf bijvoorbeeld dat de gemiddelde klanttevredenheidsscore een 8 is.

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar het reeds gedane werk van een schilder. Een schilder uit de regio is vaak stuk goedkoper dan een schildersbedrijf die van ver dient te komen.

Als de werkzaamheden niet naar tevredenheid worden uitgevoerd heeft u nog niets en bent u weer geld kwijt aan ofwel een andere schilder of de materialen om het zelf te doen. Goedkoop is dan niet meer zo goedkoop.

Onderhoudscontract aangaan

U kunt met een schilder een onderhoudscontract aangaan. Zo weet u zeker dat u tijdig het juiste onderhoud aan uw woning laat doen. In de meeste gevallen herinnert uw schilder u aan het nodig onderhoud dus daar heeft u zelf geen zorgen over. Daarnaast is het onderhoud vaak voordeliger met een contract dan iedere keer los onderhoud uit te laten voeren.

Bespaartips

Er zijn uiteraard verschillende opties om de prijs voor schilderwerk te drukken. Uiteindelijk is het zonde om teveel te betalen, toch?

Winterschilder inschakelen

De winterschilder schildert in de wintermaanden en is voordeliger dan de normale schilder. Dit prijsverschil kan wel oplopen tot 30%. Voorheen schilderde men in de wintermaanden niet, maar door ontwikkelingen is het nu wel mogelijk om in deze maanden ook buiten te schilderen. Een winterschilder is dus puur een term, in de zomer is de schilder uiteraard ook gewoon werkzaam.

Schilderwerk zoveel mogelijk combineren

Het combineren van schilderwerk kan ook voordelig uitpakken. Hoe meer meters of kozijnen de schilder kan schilderen hoe voordeliger per stuk. Dit geldt voor meerdere deuren of kozijnen, maar ook bijvoorbeeld de hele woning

Schilders vergelijken

U doet er goed aan om meerdere schilders om een offerte te vragen zodat u deze kunt vergelijken. Er zijn een aantal elementen op de offerte waarin een prijsverschil kan zitten. Door de vergelijking kunt u inzichtelijk krijgen waar de verschillen zitten en hoe groot die verschillen zijn. Uit onze ervaring blijkt dat er wel een besparing van 30% op de gehele schilder klus in kan zitten. 

Waar u op moet letten bij een offerte

Een goede offerte voldoet aan een aantal eisen. Het belangrijkste is dat u een heldere opgave van de kosten krijgt zodat u goed kan zien welke kosten worden verwacht. 

Garantie

Natuurlijk gaat u er vanuit dat het werk goed wordt opgeleverd maar er kunnen altijd onvoorziene problemen optreden. Het is daarom fijn om te weten welke garantie u krijgt en waarop. Afspraken maken omtrent extra werk is ook fijn, wat gebeurt er als de schilder tegen problemen aan loopt?

Materialen

Welke materialen zijn er in de offerte opgenomen. Door zoveel mogelijk materialen te laten benoemen, kunnen hier achteraf geen extra kosten voor worden gerekend. Een lijst met het type verf en de hoeveelheid hiervan, daarbij kan het makkelijk zijn door de offerte te bewaren, de exacte kleur verf is hierdoor in de toekomst makkelijk te achterhalen.

Totaalprijs

De verwachte prijs voor het totale werk en de manier waarop deze is opgebouwd moet ook duidelijk vermeld staan. Bijvoorbeeld het aantal meters of uren maal het tarief. Of het aantal kozijnen en deuren. Let dan op of bijvoorbeeld de huur van steigers op de offerte staat of de voorrijkosten gerekend zijn. Het is belangrijk om te weten of er verder nog kosten zijn die u kunt verwachten.

Uitvoerdatum

Een start en verwachte einddatum zijn ook wel handig. Zo weet u wanneer u uw housewarming kan plannen. Natuurlijk kan er altijd iets tussenkomen maar als een klus opeens 3 maanden in plaats van 3 dagen duurt is dat behoorlijk lastig.

 

Verschil in kosten van schilders

Zoveel schilders zoveel tarieven. Er zijn veel aanbieders en dus veel verschillende tarieven voor schilderwerk. Het is wel zo handig om een aantal offertes aan te vragen zodat u deze onderling kan vergelijken.

Hierbij gaat het niet alleen om de prijs die uiteindelijk onderaan de offerte staat, maar bijkomende voorwaarden zoals garantie zijn minstens zo belangrijk. Vraag ook naar extra kosten die er eventueel nog bijkomen om een eerlijke vergelijking te maken. En wanneer u de klus zo duidelijk mogelijk omschrijft kan de aanbieder ook een betere offerte opstellen.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.