Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Schilderwerk voorbereiden

Indien u van plan bent om uw woning van nieuw schilderwerk te voorzien is het handig om dit voor te bereiden. Goede voorbereiding zorgt voor een optimaal resultaat. De voorbereiding zorgt voor een goede hechting, maakt dat de werkzaamheden op het juiste moment worden uitgevoerd en daarmee heeft u er zo lang mogelijk plezier van.

Bepalen van de wensen

Allereerst moet u weten wat u wil laten doen, of zelf wilt doen. Hoeveel meters, kozijnen of trappen. Maar ook welke kleuren wilt u op de muur en wat kunt u nog meer laten uitvoeren door een schilder? Misschien een nieuw behang op de kinderkamer?

Ook is het handig om u te oriënteren op de mogelijkheden en verschillende aanbieders, Daarbij is het goed te weten wat u ongeveer kwijt zal zijn aan kosten als u het schilderwerk uitbesteedt aan een professional.

Budget vaststellen

Als voorbereiding van uw binnen- of buitenschilderwerk is verstandig om een kostenplaatje te maken. Als u een schilder inhuurt moeten de kosten daarvan wel binnen het budget vallen. Door offertes aan te vragen krijgt u een goed beeld van de te verwachten kosten. Hoe preciezer u de werkzaamheden omschrijft hoe beter de offerte de totale kosten weergeeft.

Huidige wandafwerking

Voor een goede hechting van de verf heeft u een gladde ondergrond nodig. Afhankelijk van de wandafwerking zoals deze is moet u voordat aan de slag gaat het een en ander aan voorbereidingen treffen om een gladde ondergrond te krijgen.

De voorbereiding hangt af van het materiaal van de ondergrond, hoe lang het laatste onderhoud geleden is, de staat van de te schilderen stukken. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld houtrot in uw kozijn. Indien dit aanwezig is heeft uw schilder meer werk. Een erkend bedrijf kan u uiteraard precies vertellen wat er moet gebeuren en waarom.

Betonblokken

Als u betonblokken wil verven is het verstandig om een primer aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht op de ondergrond. U kunt dan kiezen om een watergedragen verf met of zonder structuur aan te brengen op de wand. De keuze is aan u. Bij een verf met structuur vallen eventuele oneffenheden minder op.

Gladde muur

Bij een gladde muur is de hechting het beste. Als dit een wand met nieuw stucwerk is wordt het aangeraden om een voorstrijkmiddel te gebruiken. Het nieuwe stucwerk neemt namelijk heel veel verf op door de zuigende kracht. Dit voorkomt dat u laag naar laag moet aanbrengen om iets van resultaat te kunnen zien.

Inzicht in de kosten van een schilder

Voorbereiding over laten aan schilder

Het schilderwerk vergt voorbereiding, u kunt dit zelf doen of over laten aan de schilder. Als u het zelf doet dan scheelt dat de schilder werk en tijd, daarmee vallen de kosten voor de werkzaamheden lager uit. Dit is wel iets wat goed moet gebeuren en in overleg met de schilder. Dubbel werk is zonde van de tijd en moeite, maar als de voorbereiding niet goed is is het resultaat ook niet optimaal. Zaken zoals het leegruimen van de kamers, afplakken of afdekken van de meubels en het opruimen kunt u uiteraard altijd doen. Als voorbereiding moeten beschadigingen, loslatende verflagen en oneffenheden worden verwijderd. Daarna kan de ondergrond ontvet en geschuurd worden om vervolgens de grondverf aan te brengen.

Stap 1: Verwijderen oude verflaag

De staat van de oude verflaag bepaalt of deze verwijderd moet worden voordat er opnieuw geschilderd kan worden. Bij verkleuringen, blazen of barsten moet de verflaag verwijderd worden. Dit kan door het afbranden van de verflaag of door het gebruik van een een afbijtmiddel waardoor de verf oplost.

Stap 2: Repareren huidige ondergrond

Een goede ondergrond is belangrijk voor een goed resultaat en daarom is het repareren van de ondergrond dus ook belangrijk. Bij houten kozijnen waarbij de verf afbladdert moet deze eraf en bij andere beschadigingen is dit op te vullen met vulmiddel. Als uw gestucte muren aan een nieuwe sauslaag toe zijn is het verstandig gaten en beschadigingen opvullen met een vulmiddel. Het beste is als dit vulmiddel dezelfde structuur als uw stucwerk heeft, zo krijgt u het beste resultaat.

Stap 3: Ontvetten

Op een vette ondergrond hecht geen verf. Daarom moet de ondergrond ontvet worden. Dit kan met ammoniak maar er zijn ook speciale ontvetters te koop. Ook na het schuren moet de ondergrond worden ontvet.

Stap 4: Schuren

Om de verf goed te laten verbinden met de ondergrond en te zorgen dat deze goed kan vloeien is een goede ondergrond nodig. Zo krijgt u een optimaal eindresultaat met een goede bescherming. Schuren zorgt ervoor dat de houten ondergrond ruw en gaat het open waardoor de verf beter hecht,

Stap 5: Grondverf

De laatste stap van de voorbereiding is de grondverf. Om de verf optimaal te laten hechten is een grondverf nodig. Vooral bij nieuw schilderwerk is dit belangrijk. Als u plekken heeft waarbij de grondlaag weggesleten is moet deze er ook opnieuw op.

Grondverf vult kleine oneffenheden op zodat uw lak superstrak op de ondergrond aangebracht kan worden.

Bespaar tot 30% op schilder

Het inhuren van een schilder komt uiteraard met een prijskaartje. Iedereen wil uiteraard zo min mogelijk geld uitgeven maar niet overal kan op worden bespaard. Kwaliteit en service zijn ook wat waard.

TIP: Door meerdere offertes op te vragen kunt u schilders in de omgeving met elkaar vergelijken. Zo kiest u zelf voor de aanbieder die het beste bij uw wensen past. Door goed te vergelijken kunt u flink besparen.

Een goede offerte maakt de prijsopbouw inzichtelijk en zorgt ervoor dat u precies weet wat er gerekend wordt per uur of meter. Ook ziet u wat er verder in rekening wordt gebracht wat bij een andere offerte misschien mist.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.