Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

 • Beste advies van schilders
 • Besparen op schilderwerk
 • Netwerk van 182 schilders
 • 100% gratis en vrijblijvend

Schildersbedrijf

Meestal als er geverfd wordt in een woning is dat toch wel omdat men iets aan het interieur wil veranderen of een nieuwe sfeer wilt creëren. Maar voor bijvoorbeeld kozijnen is verf ook een bescherming tegen weersinvloeden. Vooral de buitenkant van een woning krijgt behoorlijk wat over zich heen.

In veel gevallen kan het een optie zijn om het schilderwerk zelf op te pakken. Maar onderschat niet het werk en de kennis wat hierbij komt kijken. Het resultaat zal bij een schildersbedrijf veelal stuk hoger liggen dan wanneer men zelf de kwast en/of roller gaat pakken.

Wat doet een schildersbedrijf?

U huurt een schildersbedrijf in om schilderwerk voor u te doen. Misschien heeft u geen tijd om het zelf te doen of is de klus behoorlijk groot of ingewikkeld. Met een schildersbedrijf kunt u het met een gerust gevoel uit handen geven. Voor uiteenlopende schilder klussen is deze vakman in te schakelen. Denk hierbij aan:

Inschakelen van een schilder

Het inhuren van een schilder heeft meerdere voordelen ten opzichte van het schilderwerk zelf uitvoeren. Inhuren van een professional kost natuurlijk geld, maar daarvoor krijgt u behoorlijk wat terug.

Beschikking over de juiste materialen

Een schilder beschikt over een heel arsenaal materialen om tal van klussen te klaren. U hoeft dus niet zelf op onderzoek uit te gaan in de lokale doe het zelfwinkel. Ook daarmee bespaart u geldt.

Schildersbedrijf vragen om advies

Kennis van het schilderwerk

Uw schilder heeft veel kennis van bijvoorbeeld de ondergrond en welke verf daar het beste op hecht. Ook hier heeft eens schilder de kennis en ervaring in huis. Het gebruik van de verkeerde verf kan ervoor zorgen dat verf veel sneller afbladdert en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als u de verkeerde verf gebruikt en uiteindelijk na een jaar weer opnieuw kunt beginnen is dat ook zonde van uw tijd, moeite en geld.

Adviserende rol

Met de kennis er ervaring van de schilder is deze ook de uitgelezen persoon om u te adviseren bij de klussen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van klussen, wat heeft er nog meer onderhoud nodig? Maar ook de kleuren, welke kleuren passen beter bij uw wensen, of hoe u de badkamer kan veranderen zonder ingrijpend sloopwerk.

Haal kwaliteit in huis

Een schilder levert professioneel werk af waardoor u voor een lange tijd van het onderhoud af bent. Dingen zoals bijvoorbeeld kozijnen hebben onderhoud nodig om hun levensduur te verlengen. Verf is niet alleen op het oog mooi maar het heeft een beschermende functie zodat uw woning langer mee gaat. Met een professionele schilder bent u verzekerd van een mooi resultaat. 

Inzicht in de kosten van een schilder

Erkend schildersbedrijf

Er zijn verschillende manieren om te zien of een bedrijf goed en betrouwbaar is. Daarvoor zijn bijvoorbeeld keurmerken in het leven geroepen. Misschien kan de neef van uw buurman ook netjes schilderen, maar als dit resultaat niet helemaal is wat u verwacht had dan is dat toch jammer.

Schilders die zwart werken hebben over het algemeen geen garantie en als u voor een tweede keer iemand in moet huren bent u alsnog behoorlijk wat kwijt.

Belangrijke keurmerken

Aan de hand van keurmerken kunt u zien of het schildersbedrijf betrouwbaar is. Er zijn verschillende keurmerken voor schildersbedrijven. De keurmerken bieden zekerheid en garantie

AF-Erkend

Ruim 1300 bedrijven in Nederland zijn hierbij aangesloten. De aangesloten schilders hebben de nodige vakdiploma’s en zij werken volgens de algemene voorwaarden die zijn opgesteld in samenwerking met de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Voordelen op een rij

 • U kunt rekenen op een gedetailleerde offerte met daarin de benodigde tijd, de planning en de kosten;
 • U krijgt twee jaar garantie op het buitenschilderwerk en vier jaar op binnenschilderwerk;
 • Ook worden de bedrijven periodiek gecontroleerd op kwaliteit en diploma’s.
  af erkend

  De Betere Schilder

  Dit keurmerk De Betere Schilder heeft circa 400 gediplomeerde vakschilders aangesloten. Zij moeten voldoen aan een aantal normen om kwaliteit te borgen. Hieronder vallen:

  • Zij moeten altijd een heldere, schriftelijke offerte verstrekken en zich aan de regels houden;
  • Daarnaast heeft u bij de betere schilder drie jaar garantie op het buitenschilderwerk en vier jaar garantie op het binnenschilderwerk;
  • Zij scoren minimaal een 8 op klanttevredenheid. 

  Keurmerk kwaliteitsvakman

  Dit keurmerk heeft meer dan honderd aangesloten schildersbedrijven. Waar het keurmerk voor staat is in de kern:

  • Aangesloten schilders geven u de garantie dat het schilderwerk volgens planning afgemaakt wordt, ook bij ziekte of faillissement. Dit kan gegarandeerd worden omdat het keurmerk dan voor een vervanger zorgt;
  • Bij faillissement staat het keurmerk tot €10.000 borg;
  • Ook heeft u minstens een jaar garantie op het schilderwerk.
  keurmerk kwaliteits vkman

  Controleer reviews

  Bij het zoeken van een schilder is het goed om hier zorgvuldig te werk te gaan. Onderzoek de ervaringen van anderen met een schilder. Zo kunt u zien hoe de klanten het werk ervaren hebben maar ook of het eindresultaat naar wens was en hoe men eventueel met klachten om gaat. Ook garantie en nazorg zijn immers belangrijke aspecten van een goede dienstverlening.

  Schildersbedrijf tegen scherp tarief

  Het tarief van een schilder hangt af van een aantal zaken. U kunt een offerte opvragen om te zien hoe de prijs precies berekend wordt. Over het algemeen zijn het de arbeidsuren en materiaalkosten die het grootste deel van de prijs bepalen.

  De complexiteit van de klus en grootte zijn daarmee bepalend voor de uren.

  Ook het voorbereidend werk telt mee en hier kan ook op bespaard worden door het de schilder zo makkelijk mogelijk te maken.

  Vergelijken van schilders

  Door meerdere offertes aan te vragen en deze onderling te vergelijken kunt u kijken welke aanbieder het beste in uw budget past. Hierbij is het niet alleen belangrijk wat iemand kost, kijkt u ook naar de materiaalkosten en welke kosten eventueel wel of niet zijn opgenomen in de offerte. Dan kunt u een goede vergelijking maken.

  Vraag een gratis vergelijking aan!

  Wanneer er iets niet duidelijk is bij een offerte, blijf door vragen tot het wel duidelijk is. Bij verwarring is het een slecht moment om een keuze te maken. Pas als alles helder is kan er een wel overwogen besluit worden genomen.

  Vraag een gratis offerte aan

  Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.