Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Schilder gezocht

U bent op zoek naar een schilder om u in huis te helpen. Waar moet u dan op letten en hoe vindt u een betaalbare schilder die goed werk aflevert? Wij hebben een aantal zaken op een rijtje gezet waar u op moet letten bij de keuze voor een schilder.

Welke schilder past het beste bij uw klus?

Aan de hand van de offertes kunt u zelf bepalen welke aanbieder het beste past bij uw wensen.

Waar moet u op letten?

Een offerte bestaat uit een aantal onderdelen waar u de aanbieder kan beoordelen. Een goede offerte heeft een duidelijke opbouw en voorziet u in alle informatie die u nodig heeft

Garantie

Als een schildersbedrijf het werk aflevert en na een aantal maanden of jaren begint het te bladderen of komen er scheuren in uw kozijnen dan is het fijn als u garantie heeft op het schilderwerk. De offerte moet de voorwaarden en het garantietermijn duidelijk vermelden zodat u dit ook mee kan nemen in de afweging.

Beschikbaarheid

Het is wel handig als de schilder beschikbaar is op de data dat u aan de slag wil. Daarnaast is het fijn als de offerte een start en einddatum vermeld zodat u ook weet dat u geen maanden tussen de verf zit.

Locatie

De schilder kan voorrijkosten rekenen, vaak is het handig om te werken met lokale aanbieders. Op deze manier heeft u niet veel reiskosten en zijn zij minder tijd kwijt aan het heen en weer rijden.

Tarief

Uiteraard zijn de kosten vaak leidend bij de keuze voor een aanbieder. In een offerte moet u kunnen zien wat het tarief per meter of per uur is. En wat de materiaalkosten zijn. De totale verwachte prijs moet helder zijn opgebouwd zodat u de losse elementen goed kan vergelijken met andere aanbieders. Maar de offerte moet ook of er andere kosten bijkomen, denk hierbij aan materiaalhuur. Is dat niet het geval dan is het altijd verstandig om te informeren of u nog meer kosten kunt verwachten of niet.

Keurmerken

Een schildersbedrijf met bepaalde keurmerken garandeert u bijvoorbeeld van een garantie termijn of een hoge klanttevredenheid. Ook zijn er keurmerken die bij ziekte of faillissement garant staan voor het afmaken van de klus. Het is dus goed om te weten of de aanbieder is aangesloten en wat dat voor u als consument betekent.

Referenties

Het is altijd handig om ervaringen van andere klanten op te zoeken. Zo kunt u zien hoe zij de dienstverlening hebben ervaren en of er eventueel dingen mis gingen en of dit is opgelost en hoe. Objectieve en eerlijke recensies geven een goed beeld van een bedrijf. 

Inzicht in de kosten van een schilder

Kosten drukken

Aan een schilder zit uiteraard een prijskaartje. Niemand wil teveel betalen en daarom is het fijn om de kosten voor uw schilder te kunnen drukken. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de kosten te drukken. Houd hierbij wel in gedachte dat het niet bij alles handig is om te besparen, de kwaliteit van de verf is iets waar u beter niet op kunt besparen.

Samen met de buren

Hoe groter de klus is hoe voordeliger het tarief is. Daarom is het combineren van werkzaamheden een goede manier om kosten te besparen. Dit kan u zelf doen door meerdere klussen in huis te laten uitvoeren maar u kunt ook nadenken om bijvoorbeeld samen met uw buren een schilder in te huren. Vooral bij nieuwbouwwoningen waarbij over het algemeen veel werk gedaan moet worden is dit aan te raden.

Zelf deels uitvoeren

Een andere manier om kosten te drukken is een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren. U kunt een deel van de voorbereiding op u nemen of zelfs een deel van het schilderen doen. Het is wel verstandig om dit in af te stemmen met uw schilder. Hoe minder uren de schilder werk heeft hoe lager de kosten uiteindelijk zijn. Bi voorbereidende werkzaamheden kunt u denken aan het ontvetten of schuren van de ondergrond.

Schilders vergelijken, direct in contact komen

Via ons netwerk is het mogelijk om in een keer meerdere offertes op te vragen zodat u een keuze kan maken. Wacht niet langer en ga voor betaalbare kwaliteit.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.