Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Onderhouden schilderwerk

Wanneer u het schilderwerk zelf onderhoud gaat het langer mee. Het schilderwerk kan tot wel 2 jaar langer meegaan. Dit geldt zowel voor binnen en buitenschilderwerk. Daarnaast blijft het schilderwerk er ook direct mooier uit zien. Dit geeft dus gelijk een groot voordeel. Het onderhouden kost wat tijd uiteraard, maar doordat het langer mee gaat, scheelt het op langer termijn niet alleen in de kosten maar ook in de tijd die erin word gestopt.

Genoeg redenen om dus het onderhoud goed bij te houden. Dit kan bijvoorbeeld ook middels een onderhoudscontract bij een schildersbedrijf

Tips voor goed onderhoud

Hieronder vindt u een aantal tips over hoe u het schilderwerk het beste kunt onderhouden.

Het schilderwerk schoonhouden

Als u regelmatig een vochtige doek over het schilderwerk heen haalt zorgt dit ervoor dat stof en vuil zich niet snel aan het oppervlakte hecht. Bij buitenschilderwerk is dit vooral erg belangrijk. Door het regelmatig schoon te houden, is de kans op het blijven staan van water op het oppervlak een stuk kleiner. Water zorgt er namelijk voor dat het oppervlak sneller slijt.

Controleer het schilderwerk

Het schilderwerk moet regelmatig gecontroleerd worden op beschadigingen. Bijvoorbeeld blaasjes en scheuren in het schilderwerk. Ook (kit)naden zijn belangrijke onderhoudspunten. Zit er ruimte, dan kan water indringen.

Bij buitenschilderwerk komt het vaak voor dat mos of alg-aanslag het oppervlak bedekken. Dit betekent dat er water in het spel is. Als dat het geval is kunt u het beste het mos of de alg-aanslag verwijderen en vervolgens het oppervlak schoonmaken.

Inzicht in de kosten van een schilder

Werk schilderwerk op tijd bij

Als uw schilderwerk op tijd wordt bijgewerkt, bijvoorbeeld doordat een schilder een plaatselijke reparatie uitvoert, dan wordt erger voorkomen. Zorg dus dat kleine beschadigingen, bijgewerkt worden door de plek op te schuren en over te schilderen.

Zorg voor een goede ventilatie

Ventilatie zorgt ervoor dat het schilderwerk langer meegaat. Door een goede ventilatie wordt de vuile vochtige lucht afgevoerd. Als u niet ventileert, wordt vochtige lucht niet afgevoerd en “condenseert” deze lucht op het oppervlak. Als materiaal continu door vocht wordt belast, laat de verf uiteindelijk los. Dag en nacht ventileren, door de ventilatieroosters altijd open te zetten, is dus belangrijk voor de levensduur van uw schilderwerk.

Onderhoudsabonnement

Als u vaak een schilder nodig heeft voor uw schilderwerk, kunt u door een onderhoudsabonnement af te sluiten op de kosten besparen.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.