Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Offerte opvragen voor uw schilderwerk

Als u erover denkt om een schilder uw schilderwerk te laten doen kunt u een offerte opvragen om een indicatie te krijgen van de werkzaamheden en kosten van de schilder. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u niet teveel betaalt.

Hoe ziet de offerte eruit?

Een offerte dient om de opbouw van de prijs te verduidelijken. Een offerte kan op verschillende manieren de prijs voor de werkzaamheden in kaart brengen. Allereerst kan dat door middel van een richtprijs, dit is een indicatie van de prijs die de schilder verwacht te moeten rekenen. Dit is dus niet de definitieve prijs en de eindprijs kan uiteindelijk afwijken van de offerte. De meeste offertes vermelden een uurtarief en de verwachte materiaalkosten. Als laatste is het mogelijk om vooraf een vaste prijs vast te stellen, de zogenaamde gesloten offerte. Zo weet u precies wat u moet betalen als het werk gedaan is.

Wat staat er allemaal in de offerte?

Naast een heldere berekening van de prijs is het belangrijk dat de offerte duidelijk is over een aantal andere zaken.

Omschrijving van de opdracht

Het is belangrijk dat het voor beiden partijen duidelijk is welke werkzaamheden de schilder uitvoert. Zo zijn er geen onduidelijkheden en weten beiden partijen wat hen te doen staat of wat zij kunnen verwachten.

Soort verf

Verf is een behoorlijk essentieel onderdeel van de uit te besteden werkzaamheden, om te voorkomen dat uw slaapkamer paars wordt in plaats van crème is het niet onverstandig als de offerte de kleurcodes vermeld. Zo kan ook daar geen onduidelijkheid over bestaan.

Uitvoerdatum

Om te voorkomen dat uw schilder voor een dichte deur staat is het opnemen van de planning in de offerte geen verkeerd idee. Zo weet u ook wanneer u mag verwachten dat uw woning klaar is en de bordjes met ‘nat’ eraf kunnen.

Uurtarief en materiaalkosten

Een duidelijk uurtarief en het aantal uren dat de schilder denkt nodig te hebben plus de materiaalkosten geven een goede indicatie van de verwachte prijs. Het is verstandig om dit te bespreken zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Garantie en voorwaarden

Zoals bij elke overeenkomst is zijn er voorwaarden en garantiebepalingen betrokken bij de dienstverlening. Vaak zijn dit algemene afspraken maar het advies is om deze goed na te lezen. Het is jammer als u rekent op een garantieperiode of een vergoeding bij eventuele schade en dat achteraf niet aan de orde blijkt te zijn. 

Inzicht in de kosten van een schilder

Waar moet u verder op letten?

Het is goed om te weten wat er in de offerte staat maar ook wat er niet in staat. Er zijn kosten die uw schilder onverwacht kan moeten maken. Bijvoorbeeld als hij onverhoopt tegen bepaalde problemen aan loopt, zoals houtrot. Het is belangrijk dat u weet hoe de schilder hiermee om gaat. U kunt bijvoorbeeld afspreken dat dit soort extra werk van te voren wordt overlegd zodat u niet achteraf een rekening krijgt die veel hoger is dan u verwacht. Dan zijn er ook kosten die de schilder maakt maar die misschien niet op de offerte staan, zaken zoals reiskosten of de huur van steigers. Als de offerte deze kosten niet vermeld is het handig dit na te vragen. Het is altijd verstandig of u naast de offerte nog andere kosten mag verwachten, misschien is het voor uw schilder logisch dat de offerte zonder BTW is berekend maar voor u kan dat een verrassing zijn.

Aanvragen van schilder offerte(s)

Duidelijke offertes maken het ook makkelijker om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Als de werkzaamheden niet exact zijn omschreven is het een beetje appels en peren vergelijken, misschien rekent de ene aanbieder de voorrijkosten wel en een ander niet. Als u de verschillen in prijs kunt verklaren kunt u een gedegen vergelijking maken.

Meerdere offertes in 2 minuten tijd (vergelijken)

Via onze site is het mogelijk om meerdere offertes in een keer op te vragen en deze met elkaar te vergelijken om zo de beste prijs te krijgen. Door drie of vier offertes met elkaar te vergelijken krijgt een goed beeld van de mogelijkheden.

Specifieke schilder aanschrijven en de wensen toelichten

Het is ook mogelijk om uw wensen voor te leggen aan de schilder van uw voorkeur. U kunt een gedetailleerde aanvraag insturen en uw wensen toelichten. Zo kan de offerte ook zo accuraat mogelijk worden opgesteld. De duidelijkheid over de omvang van de klus is voor beiden partijen prettig werken.

Prijsverschillen tussen schildersbedrijven onderling

De verschillen in prijs tussen bedrijven kunnen behoorlijk oplopen. Daarom is het verstandig om meerdere offertes op te vragen, zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt. Maar de beste optie is niet altijd meteen de goedkoopste optie. Er zijn zaken die nou eenmaal kosten met zich mee brengen en waar u beter niet op kan bezuinigen. Dingen als service, afwerking en klantvriendelijkheid zijn net zo belangrijk om te vergelijken voordat u met een bedrijf in zee gaat.

Wat heeft u nodig?

Voor het witten van plafonds wordt meestal latex gebruikt. U heeft uiteraard een verfroller nodig en een kleinere radiatorroller voor de randen. Een kwast gebruikt u voor de hoeken en andere lastig bereikbare plaatsen. Verder natuurlijk een verfbak met afrolruimte. Gebruik een telescoopstok voor de roller, zodat u de grote oppervlakken gewoon vanaf de grond kunt verven.

Verder is afplaktape handig. Roerstokken zijn bij veel bouwmarkten gratis te verkrijgen. Een huishoudtrap gebruikt u met name om de randen en hoeken goed te kunnen afwerken. Koop afdekzeil als de ruimte waar u werkt niet leeg is of als de vloer moet worden ontzien.

Voorbereidingen treffen

Plak de muren af met tape om te voorkomen dat er latexverf op de muren terechtkomt. Verwijder lampen van het plafond, om de fittingen heen witten is niet alleen lastig maar ook niet erg mooi. Dek de vloer af met plastic als deze niet vuil mag worden. Plak het plastic aan de muren vast op minimaal 10 cm hoogte. Meubels die niet verwijderd kunnen worden kunt u afdekken met plastic of met oude lakens.

Streeploos een plafond witten

Als alle voorbereidingen zijn getroffen kunt u aan de slag. Begin met de randen en de hoeken. Deze doet u met een kwast. Voorkom strepen door het werk na te rollen met een kleine radiatorroller. Als u de hele ruimte heeft gehad kunt u het plafond verder witten met de grote roller.

Strijk hem goed af om het druppen van latexverf zo veel mogelijk te voorkomen. Rol altijd dezelfde richting uit, dit geeft het mooiste resultaat. Breng twee lagen op het plafond aan, 1 laag van links naar rechts en 1 laag van voor naar achter. Zo voorkomt u dat er strepen op het plafond zichtbaar zijn.

De finishing touch

Als u klaar bent met witten verwijdert u afdektape langs de randen van de muren voordat de verf helemaal droog is. Zo voorkomt u dat de verf afbreekt en de randen er daardoor lelijk uit komen te zien. Wacht met schoonmaken van de ruimte tot het plafond goed droog is. Als u te snel aan de slag gaat kan er stof opwaaien en zich hechten aan het plafond.

Alternatieve manieren om het plafond te witten

Een alternatieve manier om het plafond te witten is latex spuiten. Dit wordt meestal door een professional gedaan. De verf wordt, zoals de term al aangeeft, niet met een roller en kwast aangebracht maar gespoten. Dit geeft een zeer mooi en strak resultaat. Ook gaat het supersnel, een ervaren vakman kan in enkele uren het plafond in een ruimte van een stralend wit plafond voorzien. Steeds meer stukadoors gebruiken deze methode, die overigens ook voor muren geschikt is.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.