Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Wat is latex spuiten?

Bij het spuiten van latex muurverf wordt de verf met een spuitsysteem onder hoge druk op de oppervlakte gespoten. Het is een goedkoper alternatief voor het traditionele schilderwerk. De spuit vernevelt de verf en zorgt voor een egale en strakke afwerking waarbij de verf overal gelijkmatig wordt aangebracht. Het resultaat is een streeploos. Deze manier wordt vooral toegepast op grote oppervlaktes zoals muren en plafonds.

De prijzen van latex spuiten

En zijn zoveel verschillende prijzen als aanbieders. U kunt offertes opvragen om de aanbieders onderling te vergelijken. Er zijn een aantal zaken die invloed hebben op de prijs. De verf die men gebruikt kan verschillen in prijs en kwaliteit. Gemiddeld mag u rekenen op 60 euro voor tien liter verf. Uiteraard komen daar nog kosten bovenop voor de schilder en andere materialen.

Voordelen van spuiten tegenover sauzen

Normaal gebruikt men rollers om de verf aan te brengen op wanden en plafonds. Dan kan het gebeuren dat u na het drogen van de verf nog steeds strepen en banen kan zien. Bij spuiten hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Goedkoop alternatief 

Latex spuiten in plaats van verven is goedkoper. Hoe groter de oppervlakte hoe groter het voordeel. Bij oppervlaktes kleiner dan 100 vierkante meter is het verschil niet super groot. Maar met het spuiten kan u tot wel tot 45% op de kosten besparen.

Snel aangebracht

Latex spuiten is stukken sneller dan de verf aanbrengen met een roller. Als u dus snel resultaat wilt hebben is latex spuiten de ideale methode. U heeft een strak en egaal resultaat in een handomdraai. Omdat dit proces sneller verloopt heeft de schilder minder tijd nodig en dat scheelt natuurlijk in de kosten. Ook dekt spuiten vaak in één keer door de dikte van de aangebrachte laag, omdat u geen tweede laag hoeft aan te brengen en dus ook niet hoeft te wachten tot de eerste gedroogd is, is uw schilder stukken sneller klaar.

Latex spuiter gezocht?

Als u een schilder zoekt voor uw spuitwerk kunt u het beste een aantal schilders vergelijken en kijken wie het beste aan sluit bij uw wensen en budget. Vergeet niet om eerder beoordelingen te bekijken, kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn ook belangrijk. 

Offerte aanvragen voor verf spuiten

U doet er goed aan om meerdere offertes op te vragen om deze met elkaar te vergelijken. Zo kunt u zien waar de prijsverschillen vandaan komen. Het kan zijn dat de ene offerte meer of minder dingen in rekening brengt dan de ander, bijvoorbeeld de voorrijkosten. Het is dus goed om te weten of u nog andere kosten kunt verwachten. Maar het verschil kan ook zitten in het uurtarief of de materiaalkosten.

Wanneer is spuiten mogelijk?

In principe is het mogelijk om de meeste ondergronden met latex muurverf te spuiten. Bijvoorbeeld op nieuw stucwerk, gipsplaten, betonnen muren, plafonds en Spachtelputz. Het enige vereiste is dat de ondergronden egaal zijn, dus eventuele oneffenheden moeten van te voren worden gerepareerd voor het beste resultaat. De meeste plekken waarbij men latex spuit zijn nieuwbouwwoningen, bestaande woningen en kantoorpanden.

Een paar dingen om rekening mee te houden

Als uw nieuwbouwwoning behangklaar is opgeleverd is het niet mogelijk om meteen te schilderen dan moet er eerst een pleisterlaagje of wel filmwerk worden aangebracht. Ook doet u er goed aan om de ruimte waarin de muren worden gespoten goed af te plakken en alles af te dekken. Door het spuiten ontstaat er veel nevel en kan alles vies worden.

Kleuren opties

Ook bij het spuiten van latex kunt u kiezen uit tal van kleuren. Het gebruik van allerlei verschillende kleuren vertraagt uw verfwerk wel en brengt extra kosten mee. Er moet namelijk vaker en meer worden afgeplakt en de apparatuur moet tussendoor gereinigd worden.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.