Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Kozijnen schilderen

Om uw kozijnen te beschermen tegen weersinvloeden is het belangrijk dat uw kozijn en strak in de lak zitten. U kunt ervoor kiezen om zelf uw kozijnen onder handen te nemen of u kunt dit overlaten aan een professionele schilder. Na jaren van sneeuw, regen en zon komt u er niet onderuit dat uw kozijnen aan een schilderbeurt toe zijn.

De prijs van kozijnen schilderen

Uiteraard zijn er meer kosten verbonden aan het uitbesteden van schilderwerk dan wanneer u dit zelf doet. Een van de onderdelen uit de prijs is namelijk het uurtarief van de schilder, daarnaast zijn er de kosten voor het materiaal en de verf. Ook kunnen er kosten bijkomen voor bijvoorbeeld de huur van de steigers of voorrijkosten.

kozijnen schilderen aan de buitenkant

Als u precies wilt weten wat de schilder waarvoor vraagt doet u er goed aan een offerte op te vragen. Een goede offerte is duidelijk zodat u weet wat u waarvoor betaalt. Het aantal kozijnen en eventueel andere schilderklussen die uit wil besteden kunnen ook invloed hebben op de prijs. Over het algemeen geldt hoe meer kozijnen u laat doen, hoe voordeliger de prijs per stuk is.

Binnenkozijnen verven

Het verven van binnenkozijnen is zelf te doen als u weet wat er gedaan moet worden. U heeft de juiste verf en voorbereiding nodig om ervoor te zorgen dat de verf goed en lang blijft zitten.

Aandachtspunten

De meeste verf op kozijnen gaat ongeveer een jaar of 6 mee. Verf op uw raamkozijn heeft ook binnen te lijden. Dat komt door de zon op het hout en dat breekt de kwaliteit van verf ook af. Maar ook het condenswater wat soms op het kozijn achterblijft. Er zijn een aantal punten van aandacht als het gaat om het schilderwerk, om de staat van uw kozijnen te bepalen moet u letten op scheurtjes en barsten in de verf. Slijtage en beschadigingen van het geverfde oppervlakte en loszittende verf met blaasjes.

Stappenplan

Het schilderen van binnenkozijnen is nog relatief makkelijk om zelf uit te voeren. Al moet men nog wel weten wat er gedaan moet worden.

Stap 1

U begint met het ontvetten van de oude verflaag. Neem het af met een ontvettend middel en daarna met water. Dan moet u het kozijn goed laten drogen.

Stap 2

Vervolgens kunt u de oude verflaag opschuren. Als er veel verf los zit kunt u dit beter los krabben of zelfs alles verwijderen met een afbijtmiddel en spoel dit goed na. Dan kunt u alles opschuren en het kozijn stofvrij maken.

Stap 3

Daarna plakt u het raam en kozijn netjes af. Eventuele stukken waarbij het hout zichtbaar is moet u weer in de grondverf zetten. En oneffenheden kunt u plamuren en na het drogen even opschuren.

Stap 4

Tenslotte kunt u beginnen met het verven van uw kozijn. Hierbij is het het makkelijkste om bovenaan te beginnen aangezien de verf naar beneden zakt. In het begin van het drogen u kunt het beste de verf corrigeren, hoe langer u wacht hoe beter het zichtbaar blijft. Een tweede laag verf geeft een mooier resultaat dan een laag. U kunt tussendoor even schuren voor een goede hechting. 

Inzicht in de kosten van een schilder

Buitenkozijnen schilderen

Het schilderen van uw buitenkozijnen schilderen vergt iets meer ervaring en kennis. Daarnaast is het werken op hoogte ook niet aan iedereen besteed. Dus of u zelf de kozijnen van uw zolderkamer aan de buitenkant wilt doen is misschien iets om even over na te denken. Veiligheid moet hierbij centraal blijven staan, een schilder zal hierdoor veelal een steiger plaatsen voor de val bescherming. Daarbij is een steiger makkelijk als de kozijnen met ander buitenschilderwerk gecombineerd gaan worden.

Aandachtspunten

Bij het schilderen van buitenkozijnen moet u speciale verf aanschaffen voor buiten. Deze verf is beter bestand tegen de weersinvloeden, zoals regen, zonlicht en vorst. De verf kan er voor zorgen dat niet een paar jaar later het kozijn weer geschilderd moet worden.

Stappenplan

Ook uw kozijnen buiten moeten voor het schilderen worden behandeld. Oude verf moet opgeschuurd worden of verwijderd. Na het schoonmaken van het kozijn is het tijd om het netjes af te plakken en de lak erop te doen. Het liefst twee keer voor het mooiste resultaat.

Kwast of roller gebruiken

Bij het schilderen van grotere oppervlaktes is het gebruik van een roller makkelijker. Bij kleine oppervlakte en lastiger bereikbare plekken is een kwast makkelijker. Bij het zelf schilderen zullen deze materialen zelf aangeschaft moeten worden. Een schildersbedrijf zelf heeft de juiste materialen direct in de wagen liggen.

Schilder in uw regio

Om de juiste schilder te vinden doet u er goed aan om meerdere offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Een duidelijke offerte maakt het mogelijk om alle onderdelen waaruit de prijsopgave is opgebouwd met elkaar te vergelijken.

U kunt er ook voor kiezen om meer schilderwerk te laten doen, dan bent u vaak voordeliger uit. En als er al een schilder werkzaam is in de woning, kan dit eenvoudig worden meegenomen.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.