Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

 • Beste advies van schilders
 • Besparen op schilderwerk
 • Netwerk van 182 schilders
 • 100% gratis en vrijblijvend

Kosten Schilder

De kosten voor een schilder is op verschillende manieren uit te drukken. Zo krijgen wij vaak de vraag naar ons uurtarief en het tarief per m2. Het uurtarief is vrij makkelijk te noemen, deze ligt tussen de €20 en €40. De kosten per m2 liggen ingewikkelder door de verschillende soorten schilderwerken. Hier zullen we daarom ook dieper op ingaan.

Het grootste verschil wat er in schilderwerk is, is het uitvoeren van binnen- en buitenschilderwerk. Ook in de prijzen van schilder zal hier een tweedeling zijn. 

De BTW voor schilderwerk

Bij het uitvoeren van schilderwerk zal er BTW in rekening worden gebracht. Hierbij is het goed om te weten dat er 2 tarieven zijn. Het lage tarief is 9% BTW en word gerekend bij woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Wanneer deze worden verbouwd of opgeknapt zal er dus op de offerte een tarief van 9% staan. Dit is een speciale regeling, waarbij het lage tarief geldt.

Bij woningen die nieuwe zijn dan 2 jaar en hier vallen dus alle nieuwbouw woningen onder. Is het hoge BTW tarief van toepassing. Zo zal er een tarief van 21% worden doorberekend op de offerte.

Betaalbare schilder

Het vinden van een betaalbare schilder is niet heel moeilijk. Zo zullen de schilders in ons netwerk een mooie prijs bieden voor het werk wat er gedaan moet worden. Een betaalbare schilder is in onze ogen belangrijk om het voor iedereen toegankelijk te maken.

Zelf het schilderwerk uitvoeren is altijd goedkoper, alleen dan is nog maar de vraag of de juiste verf word gebruikt en of het werk zelf goed word uitgevoerd. Bij het foutief aanbrengen van slechte verf, zal er op korte termijn meer werk moeten worden opgeknapt.

Om nog te zwijgen over de kwaliteit van het resultaat wat direct zichtbaar is natuurlijk. Naast een goedkoop tarief bieden onze schilders namelijk wel kwaliteit op al het werk wat ze uitvoeren.

Prijsverschillen..

Vanwaar zijn er zulke grote prijsverschillen? Dat is in de loop der jaren steeds groter geworden. Er zijn veel prijsvechters die het werk voor heel scherp aanbieden en hierdoor meer werk moeten afronden in dezelfde tijd. Dit betekend niet automatisch dat het werk niet juist word gedaan. Belangrijk is wel om hier een persoonlijke afweging in te maken.

De verschillen zijn er ook vooral door het verschil in detail van schilderwerk. Dit heeft vooral veel invloed op de prijs per m2.

Veel schilders zitten redelijk druk in de agenda en daarom kunnen de prijzen soms wat hoger uitvallen. Hierdoor is het ook slim om vroegtijdig een klus in te plannen.

Inzicht in de kosten van een schilder

Uurtarief vs prijs per m2

Om een idee te krijgen van de kosten voor een schilder, geven wij graag het uurtarief en de kosten per vierkante meter op. Met een uurtarief kan er weinig berekend worden, aangezien het aantal uren van de schilder + het materiaal nog onbekend zijn. Met de prijzen per m2 is het wel mogelijk om zelf een berekening uit te voeren en te kijken welke kosten bij het schilderwerk komen kijken.

Uurtarief van een schilder

Het uurtarief is afhankelijk van de schilder zelf. Zo zijn er klusjesmannen actief die naast het schilderwerk ook nog vele andere klusjes meepakken. Het tarief hiervoor ligt vaan rond de 20 euro. Dit is vaak een goedkope oplossing, maar door de brede inzet van de vakman, is de ervaring in het schilderwerk vaak stuk kleiner.

Bij het inschakelen van een professioneel schildersbedrijf zullen de tarieven schommelen tussen de 25 en 40 euro. Hierbij heeft de schilder al het materiaal aanwezig wat er nodig is om het werk netjes en hierdoor ook snel uit te voeren. Het hogere uurtarief verdiend zich op deze manier vanzelf terug. Er zal echter wel een groter potje nodig zijn om het werk te starten. 

Prijs per m2

Om thuis makkelijk een prijs te kunnen berekenen (let op dit is slechts een indicatie), heb je enkel het aantal vierkante meters + de prijs per m2 nodig. Daarom willen wij hieronder een gemiddelde prijs geven, afhankelijk van de ondergrond en schilderwerk, houdt rekening met de volgende kosten:

TABEL

Zoals in bovenstaand tabel naar voren komt, is latex spuiten een goede oplossing. Alleen deze is niet voor iedere situatie een optie. Vraag gratis advies aan onze schilders, indien nodig zullen ze graag op locatie langs willen komen om alles met eigen ogen te kunnen zien.

Kosten voor binnenschilderwerk

Een prijs voor binnenschilderwerk is vrij eenvoudig te berekenen. Hierbij moet er natuurlijk wel rekening gehouden worden met het soort werk wat er gedaan moet worden. Hierbij zit er een prijsverschil tussen de volgende werken:

 • Kozijnen schilderen
 • Deuren schilderen
 • Plafond witten
 • Muren schilderen
 • Keuken schilderen
 • Trap verven

Latex spuiten of sausen

Voor binnenschilderwerk zijn er 2 opties om grote oppervlakte op te knappen. Hierbij kan er met de traditionele roller en/of kwast, het sausen zorgt voor meer details en de schilder kan zo goed als alleen meenemen.

Een andere optie is het laten spuiten van de woning. Het latex spuiten is vaak een manier om snel alles af te werken. Belangrijk is dat de ondergrond heel strak is, aangezien het maar een dunne verflaag is en alle oneffenheden zijn te zien. De kosten per m2 liggen dan vaak wel stuk lager.

Kosten voor buitenschilderwerk

Wanneer er buitenschilderwerk gedaan moet worden, heeft dit vaak een ander doel. Namelijk het beschermen van het onderliggend materiaal en daarom is het essentieel om tijdig het buitenschilderwerk uit te laten voeren. 

Een buitenschilder is vaak in het voorjaar en in de zomer actief. Het weer zal een rol spelen op het moment van uitvoeren van het schilderwerk. Ook de verf die word gebruikt voor schilderwerk zal de prijs beïnvloeden en is automatisch ook een stuk duurder.

De meest voorkomende soorten buitenschilderwerken inclusief de gemiddelde prijzen, zijn terug te vinden in onderstaande tabel:

TABEL

Het uitvoeren in de winter is helaas niet mogelijk. Een schilder zal in de winter voornamelijk binnenschilderwerk doen. 

Maken van afspraken

Na het vinden/selecteren van een schilder, zal er een concrete opdracht op tafel komen. Het is cruciaal dat de opdracht en de kosten specifiek worden omschreven. Neem met de schilder duidelijk door wat er van elkaar verlangt wordt. Neem de volgende punten mee in een offerte, voordat deze ondertekend word:

 • Aantal m2
 • Soort schilderwerk
 • Tijdspannen van werkzaamheden
 • Totaalprijs
 • Wijze van betaling
 • Eventueel meerprijs bij onverwachtse gebeurtenissen
 • Garantie

Na het ondertekenen is het slim om deze papieren goed te bewaren.

Keuze voor een schilder maken

Waarop basseer je de keuze die gemaakt moet worden? Afhankelijk van de wensen en het budget zjin er een aantal punten waar op gelet kan worden. Om te beginnen moet er gekeken worden naar het budget wat beschikbaar is en of het werk binnen dit budget mogelijk is.

Daarnaast is het belangrijk om bij schildersbedrijven naar de recensies te kijken die online te vinden zijn. Er zijn een aantal websites waar reviews geschreven worden, denk bijvoorbeeld aan een werkspot. Maar kijk ook in hoeverre er gegevens van een bedrijf te vinden zijn. Als een schilder lastig te vinden is op het internet, is voorzichtigheid vaak geboden.

Een schilder met een website biedt vaak meer informatie en soms is het mogelijk om werk in te zien. Vraag bij een schilder ook concreet naar de beschikbare planning. In sommige gevallen zijn er wensen om het werk binnen een bepaalde periode af te ronden. Niet iedere schilder heeft tijd voor een specifieke data. 

 

Bespaar op een schildersbedrijf

Om direct te besparen op de schilderklus is het slim om schilders te vergelijken. Vergelijk geheel gratis en vrijblijvend offertes van schilders in de regio. Dit is naast een manier om geld te besparen, ook de beste manier om inzicht te krijgen in de diverse opties. Zo zullen de schilderbedrijven ook advies geven over het werk wat er op tafel ligt.

Ook profiteren van deze gratis service? Vul het formulier in op de volgende pagina. De scherpe tarieven kunnen wij aanbieden wegens ons landelijk netwerk. Binnen enkele dagen sturen wij een indicatie op voor de prijs van onze schilders. Vergelijk schilders uit de regio geheel gratis en vrijblijvend, start per direct met besparen

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.