Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Huis schilderen

Het schilderen van uw woning draagt bij aan de levensduur ervan. Het is daarom verstandig om het schilderwerk regelmatig onder handen te laten nemen. U kunt dit zelf doen of u kunt een schilder inhuren om dit voor u te doen.

Gehele woning schilderen

Schilderwerk beschermt tegen vuil, regen en slijtage. Zowel de binnen- als buitenkant van uw woning heeft baat bij goed onderhoud. En daarnaast is het voorkomen van uw woning stukken beter als alles goed verzorgd is. Het schilderwerk verhoogt de meerwaarde en levensduur van uw woning. Als u ervoor kiest om het werk uit te besteden is het interessant om verschillende werkzaamheden te combineren, zo heeft u minder ongemak en is de prijs meestal een stuk voordeliger. Het schilderen van uw gehele woning is een flinke klus die u beter niet kunt onderschatten. Er gaat behoorlijk wat tijd in zitten en dat is ook maar iets wat u moet hebben. Er zijn verschillende momenten dit ideaal zijn om uw gehele woning te laten schilderen.

Bij aankoop van woning

Als u een nieuwe woning koopt is het wel zo fijn om deze op te frissen alvorens u erin gaat wonen. Daarom laten de meeste mensen de muren sauzen en de plafonds opfrissen. Omdat de woning leeg is kan er een stuk sneller worden gewerkt wat tijd scheelt. De staat van de kozijnen en deuren zijn iets om te bekijken, onnodige werkzaamheden laten uitvoeren is zonde van het geld en de tijd. Dat geldt ook voor het schilderen van de trap.

Bij oplevering nieuwbouw

Een nieuwbouwhuis is bij oplevering nooit helemaal af. Vloeren, wanden en plafonds moeten dan vaak nog worden afgewerkt. Het is raadzaam om eerst de muren te laten doen en daarna de vloeren. Omdat de woning dan helemaal leeg is kan er vlot gewerkt worden en hoeft er niet veel te worden afgedekt.

Wat kost een huis schilderen?

Gemiddeld kost u € 3.000 om uw huis te laten schilderen. Dit bedrag is inclusief de materiaalkosten, het schuren, gaten vullen en een eventuele steiger. Uiteraard verschilt de prijs per type woning en daarmee oppervlakte dat geschilderd wordt. Hoe meer meters er moeten worden geschilderd hoe meer het kost. En daarom is het logisch dat uw schilder voor twee woningen in dezelfde rij verschillende prijzen rekent als de een op een hoek staat en de andere tussen twee huizen in zit.

Soort woningIndicatie kosten schilderwerk
Appartement€1.000,- tot €2.000,-
Rijtjeshuis€1.500,- tot €3.000,-
Hoekwoning of 2-Onder-1 kap€3.000,- tot €6.000,-
Vrijstaande woning€6.000,- tot €12.000,-

Inzicht in de kosten van een schilder

Prijsopbouw van huisschilder

U kunt een offerte opvragen om een prijsindicatie te krijgen van de kosten om uw woning te laten schilderen. De kosten voor het laten schilderen van uw woning bestaan uit meerdere elementen. Maar vergeet niet dat er ook een aantal dingen zijn waar u voor betaalt die niet in geld zijn uit te drukken of op de offerte staan. De kennis en ervaring van uw schilder zorgt ervoor dat het schilderen juist gebeurd, dus langer goed blijft. Dat de juiste materialen worden gekozen voor een optimaal resultaat maar ook dat het schilderen vlotter gebeurt.

Offertes vergelijken

Door verschillende offertes op te vragen en deze onderling te vergelijken kunt u een keuze maken voor de schilder. U kunt de kostenposten onderling vergelijken, maar goedkoop is niet altijd beter. U wilt dat er goede materialen worden gebruikt bij het schilderen van uw woning zodat deze goed beschermd is en het schilderwerk lang goed blijft. Kies het schildersbedrijf waarin u vertrouwen heeft. Bespreek de offerte vooraf punt voor punt door en laat eventuele extra wensen en afspraken op papier zetten. Dit kan achteraf veel narigheden voorkomen.

Arbeid

Het schilderen kost tijd en daarvoor betaalt u de schilder. Een offerte geeft het aantal verwachte uren die nodig zijn om de klus te klaren en het uur tarief. Vaak gaat het uurtarief omlaag bij een groter aantal uren.

Materiaal

Uiteraard zijn er dan nog de kosten van de materialen die gebruikt worden. Dit hangt samen met de grootte van de klus, het aantal meters, deuren en kozijnen. Maar ook of het verf voor binnen of buiten is. Uiteraard heeft verf buiten meer te verduren dat de verf aan de binnenkant van uw woning.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.