Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Goedkope schilder

U zoekt een schilder voor het schilderen van uw woning, de badkamer of uw trappen. Maar dan wilt u natuurlijk niet teveel betalen, want dat wil niemand natuurlijk. Het blijft wel belangrijk dat de schilder kwaliteit levert. De eerste vraag die bij u opkomt is waarschijnlijk, wat kost een schilder nou eigenlijk? De kosten van het schilderwerk bestaan met name uit de uren die de schilder maakt en de materiaalkosten. Daarbij komen zaken zoals voorrijkosten en steigerhuur.

Budget voor schilderwerk

Bij werkzaamheden aan uw woning is het goed om van te voren een inschatting te maken van de kosten. U kunt dan een budget opstellen voor de schilderwerkzaamheden. Indien u niet uit lijkt te komen zijn er ook nog mogelijkheden om te besparen op de kosten van het schilderwerk.

Betaalbaar schildersbedrijf in de regio

Om een scherpe prijs te krijgen voor het schilderwerk doet u er goed aan om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken.

Laag BTW tarief

Weet u dat de belastingdienst een verlaagd btw tarief heeft vastgesteld voor schilderwerk? De btw voor schilderwerk is namelijk maar 9% en dat is een stuk lager dan de reguliere 21%. Alleen al hierdoor kunt u flink besparen op een schilder en het schilderwerk aan uw woning. Om in aanmerking te komen voor deze 9% regeling moet uw ouder zijn dan 2 jaar. Bij een nieuwbouwwoning geldt dit dus niet.

Goedkope opties

Om te besparen op de schilder zonder in te leveren op kwaliteit zijn er een aantal dingen die u kunt laten doen.

Latex spuiten

Bij grote oppervlaktes is het mogelijk om latex te spuiten in plaats van aan te brengen met een roller. Met een spuitsysteem wordt de verf egaal aangebracht op de muur, het gaat stukken sneller dan de normale methode. En daarom is dat ook weer voordeliger. Een bijkomend voordeel is dat er geen strepen achterblijven op de muur.

Zwartwerk

Uiteraard is er altijd de voordelige optie van een schilder die zwart werkt. Echter is dit niet de meest verstandige optie. Natuurlijk wil niemand teveel geld uitgeven maar in dit geval mist u bijvoorbeeld de garantietermijn die een erkend schildersbedrijf wel heeft. Indien het resultaat niet naar wens is heeft u geen rechten waardoor u of zelf opnieuw aan slag moet of iemand anders moet inhuren. In dat geval is goedkoop dan alsnog duurkoop. Een erkende schilder levert kwalitatief hoogstaand werk af waar u lang plezier van heeft, mag dat onverhoopt toch niet zo zijn dan heeft u de garantie om op terug te komen.. 

Inzicht in de kosten van een schilder

Bespaartips

Om te besparen op het schilderen kunt u ook een aantal tips opvolgen.

Zelf deels schilderen

Uiteraard kunt u een deel zelf doen, of alles zelf doen. U kunt een deel schilderen maar u kunt er ook voor kiezen om een deel van de voorbereidingen zelf te doen. Of juist het opruimen, Overleg met uw schilder wat u eventueel over kan nemen om tijd en daarmee kosten te besparen.

Kiezen voor een winterschilder

De winterschilder is een voordelige optie. Deze schilder neemt klussen aan tussen november en maart, dit is een laagseizoen voor schilders waardoor zij het over het algemeen rustig hebben. Voorheen konden schilders in die tijd überhaupt niet werken maar door nieuwe ontwikkelingen kan dit nu wel. Het voordeel van een winterschilder kan wel oplopen tot 30%.

Al het schilderwerk combineren

Door het combineren van meerdere werkzaamheden krijgt u vaak een voordeliger tarief. Hoe meer meters of trappen u laat schilderen hoe voordeliger de prijs per stuk of meter is. Er zijn een aantal zaken die voordeliger zijn, bijvoorbeeld de huur van een steiger. Om dit te huren voor één kozijn is natuurlijk duurder dan wanneer u de gehele buitenkant laat schilderen. Als u zelf maar één klus heeft, informeer dan eens bij de buren of er bij hun iets geschilderd moet worden. Door meerdere klussen te combineren bespaart u altijd op de prijs.

Vergelijk van schildersbedrijven

Door bedrijven goed te vergelijken kunt u ook een voordelige aanbieder uitkiezen. Een goede offerte is duidelijk in de prijsopbouw waardoor u ieder element kan vergelijken of zien wat er mist. Niet overal is het handig om op te besparen, zoals de kwaliteit van het materiaal. Betere verf gaat langer mee en daarmee stelt u het onderhoud weer uit, wat ook kosten scheelt.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.