Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Deuren schilderen

Uw deuren kunnen ook toe zijn aan een nieuwe verflaag, of misschien heeft u een nieuwe woning en wilt u deze meteen opfrissen. Hoe dan ook om uw deuren te voorzien van een nieuwe laklaag kunt u een professionele schilder inhuren, of u kunt dit zelf doen. Het is handig om te weten waar u rekening mee moet houden en wat u mag verwachten van de schilder.

Kosten van deuren schilderen

De eerste vraag die de meeste mensen stellen is wat kosten het om een schilder de deuren te laten doen? Het is niet eenvoudig om daar een antwoord op te geven, er zijn een aantal factoren die daar een rol in spelen. U kunt offertes aanvragen om te zien wat iedere aanbieder vraagt. Een goede en transparante offerte maakt het mogelijk om een goed vergelijking te maken. De gemiddelde kosten van het laten schilderen van 2 deuren begint bij € 240. Hoe meer deuren u laat schilderen hoe voordeliger u per deur uit bent.

Oude of nieuwe deuren

Het schilderen van een nieuwe deur is minder werk dan het schilderen van een oudere deur. Als u een oude deur opnieuw wilt schilderen moet de huidige verflaag eerst helemaal verwijderd worden. Daarna worden eventuele gaten of oneffenheden glad geplamuurd, het plamuren van hout is overigens een niet te onderschatten klus. Daarna wordt de deur in zijn geheel geschuurd waarna deze geschilderd kan worden met grondverf en als laatste met de lak. Bij een nieuwe deur is schilderen is alleen nodig wanneer deze nog niet geschilderd is of er alleen grondverf op zit.

Binnendeuren en buitendeuren

Deuren worden van verschillende materialen gemaakt de materialen bepalen de technieken en verf om het gewenste resultaat te bereiken. Daarnaast zijn er ook nog verschillende soorten uitvoeringen van deuren en verschillende soorten gebruik van deuren, zoals binnen of buitendeuren. Ook dat maakt verschil bij het kiezen van de schildertechniek en verfsoort.

Deurposten en kozijnen direct meenemen

Als u een schilder inhuurt om uw deuren te schilderen is het niet onverstandig om meteen te kijken of uw kozijnen niet ook aan onderhoud toe zijn. Het samenvoegen van deze klussen is vaak voordeliger maar ook heeft uw hele woning meteen weer een stralend voorkomen en bent u voor een behoorlijke tijd klaar met het schilderwerk.

Schildersbedrijf inschakelen

Een schildersbedrijf inhuren heeft een aantal voordelen. De schilder heeft veel kennis en weet de juiste materialen te kiezen. Ook werkt een schilder door zijn ervaring stukken sneller dan wanneer u zelf aan de slag gaat. Het inhuren van een schilder om uw deuren te schilderen heeft uiteraard een prijskaartje. Deze bestaat uit het uurloon van de schilder, het materiaal en vaste kosten zoals de voorrijkosten en eventuele steigerhuur. Er zijn verschillende aanbieders met verschillende prijzen. Om een goede vergelijking te kunnen maken tussen de aanbieders is een duidelijke offerte een handig uitgangspunt.

Kleur keuze

De keuze voor de kleur van uw deuren mag u uiteraard zelf maken. Een lichte kleur is wel de meest voorkomende kleur voor deuren. Dit geeft meer ruimte in uw woning. U kunt kiezen om de deurposten en deuren in verschillende kleuren te schilderen. Het is ook handig om te kijken welke kleuren de kozijnen hebben om zo één geheel te creëren. 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kunststof deur schilderen

Het schilderen van een kunststofdeur is heel anders dan een houten deur. Kunststofdeuren moeten een laag primer krijgen voor een goede hechting tussen de deur en de nieuwe laag verf. Voordat de primer aangebracht kan worden moet het oppervlak geschuurd worden. Dan wordt de grondverf aangebracht en vervolgens wordt de deur afgeschilderd. Het verven van kunststof deuren is niet moeilijk, maar kost wel behoorlijk wat tijd. 

Zelf schilderen

Het uitgangspunt bij het schilderen van een deur is om streeploos te werk te gaan. U kunt op een aantal manieren het risico op strepen verminderen. Met een goede voorstrijk of primer wordt is het risico op strepen een stuk minder. Ook moet u opletten dat u de verf niet te dik aanbrengt, dikke lagen verf verhogen het risico op strepen. U kunt beter een roller te gebruiken in plaats van een kwast. De kwast kunt u gebruiken voor de lastige hoekjes. U kunt pas na het drogen van de verf goed zien hoe de deur is geworden. Dit komt omdat de verf op de deuren ongelijkmatig droogt. De streepgevoeligheid verschilt per soort verf, bij glans, zijdeglans of hoogglans zijn oneffenheden en strepen veel beter zichtbaar bij mat is dit veel minder het geval.

Benodigdheden

Om zelf aan de slag te gaan heeft u een aantal dingen nodig. Allereerst reinigingsmiddel en een spons. Dan een schuurpapier of schuurmachine, grondverf, de lakverf en kwasten en rollers.

Voorbereiding

Begin met het verwijderen van de scharnieren, de deurkruk en de cilinder. Dan moet de deur goed schoon en vetvrij zijn. Als de schone deur droog is kan de deur geschuurd worden, dat kan met een machine of handmatig. Haal dan een droge doek langs de deuren om het stof te verwijderen. Dan kan u de grondverf aanbrengen met een roller of kwast. Een roller gebruikt men voor grotere oppervlaktes, een kwast voor de kleinere stukken, bijvoorbeeld de zijkanten. Als de eerste laag grondverf is aangebracht en uitgedroogd is kunt u kleine gaatjes en scheurtjes repareren met plamuur of andere houtvuller. Als dit droog is, kunt u nog een laag grondverf aanbrengen en na het drogen weer opschuren. Dat zorgt ervoor dat de verf nog beter pakt.

Hangend of liggend? 

Als het tijd is om de deuren echt af te gaan lakken legt men in de meeste gevallen de deuren horizontaal neer. Liggend verven is nu eenmaal eenvoudiger dan wanneer de deuren nog in de kozijnen hangen. Bovendien moet het metaal van de deur af, dus ook de scharnieren moeten eraf en dan liggend schilderen alleen nog mogelijk. Als u staand moet schilderen, bijvoorbeeld bij uw voordeur dan is nauwkeurig werken van groot belang. En moet er extra aandacht besteed worden aan het voorkomen van druipers.

Welke verfsoort gebruiken?

Voor schilderwerk binnenshuis is het verplicht om watergedragen verf te gebruiken. Watergedragen betekent dat het minder belastend voor het milieu is Dit geldt overigens alleen voor professionele schilders u mag zelf wel een synthetische variant gebruiken. Synthetische verf heeft een groter vloeiend vermogen heeft dan een watergedragen verf en heeft daarmee minder risico op strepen en oneffenheden. Daarnaast is de geur van synthetische verf nogal heftig en minder goed voor de gezondheid. Synthetische verf verkleurt in de loop van de tijd, een watergedragen verf heeft doet dat minder. De bekendste verfsoorten op waterbasis zijn latex- en acrylverf. Deze worden dan ook het meest gebruikt om binnenshuis te schilderen. 

Tips om te besparen

Het schilderwerk in uw woning laten doen door een professional is wel een redelijke uitgave, daarom zijn er mogelijkheden om te besparen op deze kosten.

Combineren van diverse schilderwerken

Als u uw deuren wilt laten schilderen is het een goed idee om meteen andere schilderklussen uit te besteden om de kosten te drukken. Hoe meer werk u aanbiedt hoe eerder u een korting krijgt. Hetzelfde geldt als u samen met de buurt een opdracht uit zet. 

Vergelijken van schilders

Vergelijk schilders onderling om een scherpe prijs te krijgen. U kunt meerdere offertes aanvragen en deze vergelijken. Zo kunt u per onderdeel zien wat de schilder rekent en waar u eventueel op kunt besparen.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.