Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Dakkapel schilderen

Als het tijd is om uw dakkapel te voorzien van nieuw schilderwerk is het wel zo handig om te weten wat daar allemaal bij komt kijken. U kunt ervoor kiezen om het zelf te doen of om de werkzaamheden uit te besteden aan een schilder, het is handig als u weet waar u op moet letten en hoe u eventueel kunt besparen op de kosten.

Wat kost het schilderen van een dakkapel?

Het is niet mogelijk om met een pasklaar antwoord te komen. De prijs van het schilderen van een dakkapel verschilt per aanbieder en er zijn een behoorlijk wat factoren die invloed hebben op deze prijs. Het materiaal van de kapel maar ook het materiaal dat de schilder gebruik, de grootte en de staat van de dakkapel zijn hier voorbeelden van. En de tijd van het jaar speelt ook een rol, de winterschilder is namelijk voordeliger. U mag per uur rekening houden met een tarief tussen de 35 en 40 euro per uur voor uw reguliere schilder, exclusief materiaal en BTW.

De bereikbaarheid van de kapel is belangrijk

Een van de dingen die een behoorlijk verschil kan maken is de bereikbaarheid van de dakkapel. Het huren van een steiger komt bovenop de andere kosten. Als uw dakkapel bereikbaar is via een andere, veilige, wijze scheelt dat dus behoorlijk,

Onderhoud van dakkapel

Uw dakkapel heeft behoorlijk wat te verduren, regen, kou en zonlicht. Verf is niet alleen een manier om ervoor te zorgen dat uw woning er netjes uit ziet het beschermt de kapel ook tegen deze invloeden en verlengt de levensduur. Bijvoorbeeld een houten kozijn rot eerder als de verf eraf bladdert. Het onderhoud van uw woning behoudt uw woning en voorkomt ernstige en kostbare schades.

Inzicht in de kosten van een schilder

Schildersbedrijf inschakelen

Om zeker te weten dat het schilderen van uw dakkapel goed gebeurd kunt u dit uitbesteden aan een professionele schilder.

Voordelen van een vakman

Het inzetten van een vakman heeft een aantal voordelen. Een vakman heeft veel kennis waaronder productkennis, dit is zowel voor de keuze van de verf als het te schilderen object belangrijk. Niet iedere verf is even goed of geschikt voor iedere ondergrond. De ervaring van een vakman zorgt ervoor dat deze goed werk aflevert en u bent meestal ook verzekerd van een goede afwerking. De garantie die een professionele schilder biedt is een extra zekerheid en geruststelling. Daarnaast is een vakschilder goed op de hoogte van de veiligheid

Keuze van een schilder

Er zijn behoorlijk wat aanbieders om uit te kiezen. Daarom is het verstandig om te weten wat u kan verwachten qua prijs maar ook hoe deze is opgebouwd. Een duidelijke offerte maakt het goed mogelijk om aanbieders onderling met elkaar te vergelijken. U doet er goed aan meerdere offertes op te vragen om deze vergelijking te kunnen maken. Hierbij vergelijkt u het uurtarief, materiaalkosten en de voorwaarden. Deze zaken kunnen behoorlijk verschillen in prijs. Het is niet altijd even handig om te besparen op bepaalde kosten. Zo is de kwaliteit van de verf behoorlijk belangrijk, dit heeft invloed op de bescherming van uw kapel en op de levensduur.

Besparen op de schilder

Er zijn een aantal manieren waarop de kosten kan drukken. U kunt uiteraard zelf op de ladder klimmen om de verf aan te brengen maar dat moet u ook willen. Door het schilderen van uw dakkapel te combineren met ander schilderwerk is er vaak een korting te bedingen. U spaart kosten uit met bijvoorbeeld de voorrijkosten maar als u al het werk in dezelfde kleuren laat uitvoeren kan het voordeliger worden ingekocht. Hoe meer u uit te besteden heeft, hoe beter uw eigen onderhandelingspositie is. Misschien zijn er buren die ook een schilder nodig hebben en ook dan is het vaak mogelijk om korting te krijgen.

De winterschilder

Ook is het inhuren van een winterschilder voordeliger dan de reguliere schilder. Deze schilder schildert vanaf november tot maart. Vroeger schilderde men niet in de wintermaanden maar door nieuwe materialen is het nu wel mogelijk om in de winter te werken. De verf droogt bijvoorbeeld sneller. Tenzij het enorm regent of er een sneeuwstorm raast kan uw winterschilder ook in de winter buiten schilderwerk doen. Dit is dus goedkoper en vaak kan dit ook nog op een korte termijn.

Offertes aanvragen

Een andere wijze om kosten te besparen is om meerdere offertes op te vragen en deze onderling te vergelijken. Zo kunt u de meest voordelige optie kiezen. Een heldere offerte maakt het mogelijk om de opbouw van de prijs.

Zelf uw dakkapel schilderen

Stel dat u zelf de kwast ter hand wil nemen, waar moet u dan op letten? Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat u de juiste materialen kiest. De kwasten, primer en verf bijvoorbeeld. Omdat de het verven van de dakkapel een tijdrovende klus is moet u voldoende tijd hebben om netjes te kunnen werken. En uw veiligheid op het dak 

Voorbereiding

Allereerst moet u de staat van uw dakkapel goed onderzoeken. Zijn de boeiboorden nog in goede staat? Zijn er verkleuringen in de verf of blaasjes? En bladdert de verf? Dan is het de bedoeling dan u start met repareren van de ondergrond.

Verwijderen oude verf

Als er een behoorlijk gedeelte van uw kapel beschadigd is doet u er goed aan om de oude verflaag te verwijderen. Bij kleinere plekken kunt u de schade opvullen met vulmiddel.

Grondverf

U kunt niet zo maar nieuwe verf op uw dakkapel smeren en hopen op het beste. Voor het meest duurzame resultaat brengt u grondverf aan. Vervolgens schuurt u de grondverf licht op en ontvet u de ondergrond en daaroverheen twee lagen lak.

Trespa dakkapel

Trespa is een soort kunststof met een behoorlijk duurzaam en onderhoudsvriendelijke karakter. Het is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Een Trespa dakkapel die als prefab model wordt aangekocht kan zo aan je woning worden toegevoegd. Een Trespa dakkapel is uiteraard niet geheel van kunststof. De constructie is opgebouwd uit houten elementen. De buitenkant bestaat volledig uit Trespa. 

Trespa dakkapel schilderen

Het is belangrijk om de trespa eerst goed te ontvetten. Dan kun je de platen opschuren. Dit gaat het beste met schuurpapier met korrel 80. Nu kunt u de platen stofvrij maken en ontvetten. Voor het schilderen begint u met een kunststof of primer voor moeilijke ondergronden. Daarna kunt u het aflakken met een verf naar keuze.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.