Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Buitenschilderwerk

U wilt graag de buitenkant van uw woning laten schilderen. Waar moet u dan op letten en hoe vindt u een betrouwbare en betaalbare schilder? Wij kunnen u daar alles over vertellen en u helpen de juiste goede en goedkope schilder te vinden. Buitenshuis is de beschermende functie van verf misschien nog wel belangrijker dan binnenshuis. Voor een langdurige goede bescherming is sterkere verf nodig dan binnenshuis en daarom kunnen de kosten hoger uitvallen. Schilderwerk buitenshuis is daarom vaak iets duurder dan binnenshuis.

Zelf doen of uitbesteden?

Natuurlijk kunt u zelf de kwast ter hand nemen, echter is goed schilderen een vak. Met name de kennis en ervaring van schilders maakt dat zij beter en sneller werken. Daarnaast hebben zij beschikking over het juiste materiaal en hoeft u deze dus ook niet aan te schaffen. Schilders weten precies welke soort verf het beste gebruikt kan worden voor het beste resultaat. Het uitbesteden van het verven is dus niet alleen een manier om de tijd te besparen van het daadwerkelijke schilderen, u hoeft ook het wiel niet uit te vinden en geen uren op internet of in de bouwmarkt door te brengen om de juiste informatie te vinden.

Kosten buitenschilderwerk

De eerste vraag als u werkzaamheden aan huis wilt laten uitvoeren is toch wel, wat kost het om een schilder in te huren? Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig te geven. Er zijn namelijk behoorlijk wat factoren die invloed hebben op de prijs.

Prijs van schilderwerk

De prijs voor het schilderwerk bestaat grotendeels uit twee dingen namelijk de arbeid en het materiaal. Daar komen eventueel nog kosten bij maar dat hangt af van de klus, bijvoorbeeld kosten voor het huren van een steiger en eventuele reiskosten. De reiskosten heeft u zelf in de hand als u een schilder over laat komen vanuit Friesland voor een klus in Zeeland bent u duurder uit dan met een schilder uit uw eigen stad. U kunt ook een prijs afspreken voor het gehele project zo weet u precies wat u kwijt bent. Let wel op dat er een start en einddatum afgesproken is, dan heeft u een indicatie wanneer uw woning weer helemaal af is en zit u niet opeens maanden in de verf.

Arbeidskosten

Bij grote oppervlaktes rekent de schilder meestal met een bedrag per vierkante meter. De buitenkant van uw woning bijvoorbeeld. Bij klussen zoals het schilderen van uw kozijn rekent de schilder vaak per uur. De kosten voor het werk zijn dan het aantal meters of uren maal de prijs per meter of uur. In geval van een prijs per uur is het verstandig om van te voren te bespreken hoe u om gaat met eventueel extra werk. Bijvoorbeeld als uw schilder houtrot tegenkomt wat uiteraard behandeld moet worden. De prijs per meter kan in principe niet opeens veel meer worden aangezien uw woning niet overnacht opeens een tweede woonlaag groeit.

Materiaalkosten

Het is mogelijk om te besparen op deze kosten. Dat is bijvoorbeeld het geval als uw schilder groot kan inkopen, dat kan als u een grote klus aanbiedt. Maar het materiaal, de verf, is niet echt iets om op te besparen. Een besparing houdt namelijk meestal ook in dat de kwaliteit minder is en gezien de beschermende functie van verf is dat niet wenselijk. Verf en goed onderhoud van uw woning behouden de staat van uw woning en zorgen ervoor dat bijvoorbeeld uw kozijnen minder snel aan vervanging toe zijn.

BTW verlaging

Als uw woning ouder dan twee jaar is kunt u gebruik maken van een voordelig BTW tarief van 9% in plaats van 21% procent. Dit scheelt dus behoorlijk op de factuur. Helaas is het voor nieuwbouwwoningen dus niet aan de orde maar er zijn wel andere manieren om te besparen op uw schilder. 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Belang van buitenschilderwerk

Het belang van uw buitenschilderwerk mag u niet onderschatten. Niet alleen ziet u woning er stukken verzorgder uit met een mooie afwerking, maar de verf beschermt uw woning ook nog eens.

Beschermen tegen weersinvloeden

Regen, Uv-straling, vorst en warmte hebben allemaal hun invloed op uw woning, U kunt zich voorstellen dat uw kozijnen best wat te verduren krijgen. Een goede verf met een goede hechting op uw kozijn beschermt uw kozijn tegen deze invloeden. Vocht kan behoorlijke schade aan uw kozijnen toebrengen, iets wat u echt liever niet wil. Daarom is het belangrijk om tijdig uw woning te voorzien van een beschermende laag.

Uitstraling van de woning

Het oog wil ook wat en de uitstraling van uw woning is een stuk verzorgder met net afgewerkte kozijnen dan met bladderende en verkleurde kozijnen. Uw woning is zo ook aantrekkelijk op de woningmarkt.

Buitenschilderwerk is een investering

Omdat verf uw woning beschermt tegen weersinvloeden is een goede afwerking dus belangrijk voor uw woning. Door bijvoorbeeld uw dakkapel goed te onderhouden met verf is deze beter bestand tegen de weersinvloeden en daarom gaat de kapel ook langer mee. Uiteindelijk zorgt een goed onderhoud van uw woning voor het behoud van uw woning, of onderdelen daarvan. Het is een investering in de duurzaamheid van uw thuis.

Wanneer dient er geschilderd te worden?

Er zijn een aantal zaken die duiden dat het tijd is om de verflagen eens goed te inspecteren en te onderhouden. Bij bladderende verf bijvoorbeeld, bij verkleuring en als u blazen in de verf ziet. Het is verstandig om samen met een kenner uw woning na te lopen om te kijken waar er allemaal onderhoud nodig is. Het combineren van werkzaamheden is namelijk een van de manieren om de kosten te drukken. En als uw schilder eenmaal aanwezig is om de dakkapel te doen is het een stuk makkelijker om meer mee te pakken. Of misschien is de dakkapel van uw buren ook wel aan een nieuwe verflaag toe, ook zo kunt u korting krijgen.

Inzicht in de kosten van een schilder

Overzicht schilderwerk buiten

Wat doet uw schilder nou eigenlijk voor u? De meest voorkomende klussen die de schilder aan de buitenkant van een woning doet hebben we op een rijtje gezet zodat u weet wat de mogelijkheden zijn.

Dakkapel

Uw dakkapel is meestal niet echt heel makkelijk te bereiken, maar het is wel belangrijk dat deze goed onderhouden en beschermd wordt. Simpelweg omdat u niet wil dat uw kozijnen uit de kapel rotten. U kunt uiteraard zelf het dak op klimmen maar u kunt er ook voor kiezen om de professional zijn werk te laten doen. Ook met het oog op de veiligheid rondom deze werkzaamheden is het inschakelen van een erkende schilder aan te raden.

Kozijnen

Een veel gebruikt voorbeeld zijn de kozijnen. Nu komen er steeds vaker kunststof kozijnen in de woningen maar juist de houten kozijnen moeten goed worden onderhouden. En uw schilder kan u daarbij helpen. Ook als er wel schade aan uw kozijnen is weet de schilder dit op de juiste wijze te behandelen.

Gevel

Misschien wil u graag een blauw huis, of een chique witte gevel, dan kan de schilder dit voor u doen. Het is een behoorlijke klus waar echt wat tijd in gaat zitten, ook is het wel zo fijn als het schilderen van de buitenkant van uw woning netjes gebeurd aangezien dit toch echt voor iedereen zichtbaar is. En het is ook niet echt fijn als na een maand al de eerste verf van de gevel regent, om dit soort dingen te voorkomen kunt u het beste een professionele schilder inhuren.

Voordeur

Misschien wel een van de meest belangrijke onderdelen als het om schilderwerk gaat, immers uw gasten zien als eerste de voordeur. Ook is een voordeur vervangen best kostbaar dus een goed verzorging en goed onderhoud van uw voordeur bespaart uiteindelijk ook weer geld.

Achterdeur

Een achterdeur in goede conditie is met het oog op veiligheid van belang. Daarom is het onderhoud en een goede bescherming door de juiste verf iets om goed in de gaten te houden.

Schutting

Met een geschilderde schutting heeft uw tuin een heel andere uitstraling. Maar het hoeft niet per se een gekleurde verf te zijn, met een beits of vernis zorgt u ook dat uw schutting langer mee gaat.

Tuinhuis

Uw tuinhuis blijft langer goed met een bescherming. Dit kan een lak zijn of een beits maar u kunt uw tuinhuis uiteraard ook in alle kleuren van de regenboog lakken. Een vernis of lak is een laag die op het hout ligt en beits trekt in het hout.

Stappenplan

Voor een goed resultaat is het van belang dat u goede voorbereidingen treft. Hoe beter de voorbereiding, hoe beter en duurzamer het resultaat. Allereerst moet eventuele oude verf die bladdert worden verwijderd, dit kan met een afbijtmiddel of met een brander. In beide gevallen is het verstandig om voorzichtig te werk te gaan. Ook kunt u de verf van de ondergrond afkrabben. Als de oude verf verwijderd is kunt u de ondergrond schuren en ontvetten. Dan kunt u alles afplakken voor een mooi resultaat. Als de ondergrond nog geen grondverf heeft gehad moet dat eerst worden aangebracht, dat geldt ook als de grondverf is weggeschuurd. Dan mag u de grondverf ook opschuren en de ondergrond ontvetten. Als dit gebeurd is kan de eerste laag lak op de ondergrond. Voor het mooiste resultaat lakt u twee keer en tussendoor kunt u dan het beste de eerste laag opschuren. De ruwe ondergrond zorgt namelijk voor een betere hechting van de verf.

 

Praktische tips

Als u zelf aan de slag wilt gaan hebben wij nog wat andere tips voor het beste resultaat. Het is aan u om te bepalen of u zelf aan de slag gaat of een klus uitbesteedt. U kunt natuurlijk ook een deel zelf doen en een deel uitbesteden. Gevoelige en belangrijke delen kunt u het beste overlaten aan een professional maar het sauzen van de zolder of het beitsen van uw schutting komt minder nauw.

Hoeveel lagen zijn er nodig?

Voor het beste resultaat worden twee lagen van de toplaag aangeraden. Het beste resultaat krijgt u door de ondergrond eerst in de grondverf te zetten. Grondverf zorgt ervoor dat de verf beter hecht en egaliseert eventuele kleine oneffenheden voor een mooier en strakker resultaat.

Kleuradvies

Buiten kunt u beter lichte kleuren gebruiken dan donkere kleuren. Donkere kleuren reflecteren het zonlicht minder dan lichte kleuren en daarom worden lichte kleuren minder warm en heeft de verf dus ook minder wisselingen in temperatuur. En dat maakt dat de ondergrond minder te verduren krijgt en dus langer goed blijft.

Op liggende delen extra verf

Liggende onderdelen zoals bijvoorbeeld een drempel kunt u beter voorzien van een extra verflaag in verband met slijtage. Maar ook blijft er op de liggende delen meer water liggen en is de kans dat het hout gaat rotten dus groter. Een extra dikke verflaag beschermt deze delen beter.

Plamuren beperken

Plamuur is niet zo goed bestand tegen vocht en daarom is het niet aan te raden om hier veel van te gebruiken. Plamuur is ook niet bepaald elastisch en daardoor komen er sneller scheuren in.

Houtrot verwijderen

Houtrot is een serieus probleem en de behandeling ervan kunt u echt beter overlaten aan de professional.

Hout repareren

Uw schilder is bekend met het probleem van houtrot en uiterst ervaren met methodes om dit tegen te gaan. U wilt niet dat uw houtwerk aangetast wordt door houtrot en daarom is het belangrijk dat het verfwerk goed gedaan wordt. Is er nou toch sprake van houtrot dan zijn de volgende acties belangrijk.

Voorbereiding

Allereerst krabt u met een verfkrabber het hout op de rotte plek en daarom heen weg. Er mag geen rot hout achterblijven. Neem een marge van ongeveer 1 centimeter gezond hout om zeker te zijn dat u alles heeft. Het kale hout smeert u vervolgens in met houtrotstop en dat laat u goed opdrogen.

Hout vullen

Dan maakt u de houtrotvuller aan volgens de beschrijving en brengt deze aan op het hout. Met een plamuurmes smeert u de vuller glad en verwijdert u overtollig vulmiddel. Als dit goed gedroogd is kunt u eventueel oneffenheden met plamuur opvullen en daarna het oppervlakte gladschuren.

In welke periode is buitenschilderwerk mogelijk?

Het weer heeft uw schilder niet in de hand. En als het erg koud is droogt de verf minder snel. Vroeger werd er in de wintermaanden helemaal niet geschilderd maar tegenwoordig kan dat wel. De winterschilder staat vanaf november tot maart voor u klaar en dat ook nog voor een voordelig tarief. De beste periode om de buitenkant van uw woning te schilderen is van april tot eind september. Een lage luchtvochtigheid en een temperatuur tussen de 10 en 20 graden is het meest optimaal.

Betaalbare schilder

Om een goede en goedkope schilder te vinden doet u er goed aan meerdere offertes te vergelijken. Wij maken dit proces extra simpel voor u. Vraag nu een offerte aan en kies de voor u beste aanbieder, u bent dan gegarandeerd van een scherp tarief en ervaren vakmensen.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.