Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Binnenschilderwerk

Om uw woning netjes te houden en te beschermen is het belangrijk het schilderwerk regelmatig te onderhouden. Het schilderen kunt u zelf doen maar u kunt het ook uitbesteden. Er zijn verschillende redenen om dat te doen, misschien heeft u zelf geen tijd of zin, misschien kunt u niet schilderen of wilt u zeker weten dat het goed gebeurd. In ieder geval, door het inhuren van een erkende professional bent u gegarandeerd van strak schilderwerk.

Kosten binnenschilderwerk

Bij het uitbesteden van schilderwerk is de eerste vraag meestal, en dat is logisch, wat kost het om een schilder in te huren? Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig, er zijn namelijk best wat zaken die de prijs beïnvloeden. Zoals het te schilderen object en de grootte daarvan. Maar ook de periode waarin u wilt laten schilderen en of het binnen of buiten is.

De kosten kunnen op verschillende manieren worden uitgedrukt:

  • Tarief per uur
  • Tarief per m2
  • Totaalprijs op de offerte

Vervolgens zijn er nog 2 punten die wij graag uitlichten.

  1. Het kostenoverzicht van binnenschilderwerk
  2. De btw die gehanteerd word

 

Tarief per uur

Bij kleinere klussen rekent een schilder meestal per uur, denk hierbij aan bijvoorbeeld het schilderen van deuren en kozijnen. Hierbij wordt een schatting gemaakt van het aantal uren dat de schilder denkt nodig te hebben en vermenigvuldig dat met het uurtarief dan weet u wat de kosten voor de schilder zijn.

Het tarief van een schilder per uur ligt tussen de €30,- a €40,-

Daar komen nog wel kosten voor het materiaal en eventuele andere kosten bovenop. Het is verstandig om ook afspraken te maken over de gang van zaken rondom onvoorzien meerwerk, bijvoorbeeld als de schilder op houtrot stuit. Zo komt u niet voor verrassingen te staan als u de daadwerkelijke factuur onder ogen krijgt.

Tarief per vierkante meter

Bij grote oppervlaktes zoals muren en plafonds werkt een schilder vaak met een prijs per vierkante meter. Hierbij is de prijs dus het aantal meters maal de prijs per meter. En dan natuurlijk de kosten voor het materiaal.

Bekijk de kosten voor het tarief per m2

Totaalprijs voor het schilderwerk

Ook is het een optie om één prijs af te spreken voor de totale klus. Zo weet u precies wat u kwijt bent voor de werkzaamheden en ligt het risico voor extra uren bij de schilder zelf. Let er wel op dat u een duidelijke termijn afspreekt en u niet maanden lang moet wachten tot het project is afgerond.

Kosten overzicht binnenschilderwerk

Een goede offerte maakt duidelijk waar u voor betaalt en hoeveel dat is. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken wat het ene bedrijf per uur rekent en de andere. Maar ook de materiaalkosten kunt u vergelijken. Niet alleen de kosten zijn belangrijk bij de keuze voor een schildersbedrijf,

BTW binnenschilderwerk

Als uw woning ouder is dan twee jaar kunt u profiteren van het gunstige BTW tarief op schilderwerk. U betaalt dan maar 9% in plaats van 21% BTW. Dit scheelt dus behoorlijk in de kosten.

Voor nieuwbouwwoningen gaat dit helaas niet op. Maar er zijn wel andere manieren om de kosten te drukken voor schilderwerk, deze kunt u lezen in onze bespaartips.

Sausen of latex spuiten

Grote oppervlaktes laten zich uitstekend lenen om latex te spuiten in plaats van te sauzen. Vanaf ongeveer 25 vierkante meter is het lonend om latex met een spuitsysteem aan te laten brengen. Bij kleine oppervlaktes is het prijsverschil niet echt merkbaar.

Toepassingen van latex spuiten

Bij grote oppervlaktes zoals plafonds en wanden is het spuiten van latex ideaal. Het gaat sneller dan sauzen en de laag wordt gelijkmatig aangebracht. Omdat het niet wordt aangebracht met een roller zijn er ook geen banen of strepen zichtbaar na het drogen van de verf.

Verschil in prijzen

Omdat de schilder sneller kan werken met een spuitsysteem is deze minder tijd kwijt aan het werk waardoor dat voor u stukken voordeliger uitpakt,

Voor- en nadelen van spuiten en sauzen

Het spuiten gaat sneller dan sauzen en dat is uiteraard een groot voordeel, ook omdat het daarmee goedkoper wordt. Ook geeft het spuiten een egaler en streeploos resultaat. Maar het spuiten heeft ook een nadeel, door de nevel die het spuitsysteem afgeeft moet u alles goed afdekken en afplakken. Bij een nieuwbouwwoning of een woning die helemaal leeg is, is de nevel uiteraard geen probleem. 

Verschillende verfsoorten

Er zijn behoorlijk wat verschillende soorten verf. Het belangrijkste onderscheid is wel of de verf geschikt is voor binnen- of buitenschilderwerk. Het spreekt voor zich dat verf voor buiten sterker moet zijn dan de verf voor binnen, de weersinvloeden op het verfwerk kunt u beter niet onderschatten. Zonlicht verwarmt en verkleurt de verf en vorst en vocht laten ook hun sporen na. Met betrekking tot de verfsoorten zijn er een aantal termen die handig zijn om te kennen.

Verf voor binnen

Binnenverf hoeft minder sterk te zijn dan verf voor buiten. Daarom is deze verf vaak ook voordeliger. Een professionele schilder mag binnen alleen werken met watergedragen verf, dat betekent dat het oplosmiddel voor de verf grotendeels uit water bestaat.

In tegenstelling tot verfsoorten waarbij het oplosmiddel uit sterke chemicaliën bestaat. Dit zorgt voor een goede vloeiing van de verf maar maakt ook dat de geur en damp van de verf minder sterk zijn en dus minder schadelijk voor de gezondheid. Als particulier mag u binnenshuis zelf wel werken met verf die niet op waterbasis is. Zorg in ieder geval altijd voor een goede ventilatie. Acrylverf is een voorbeeld van verf op waterbasis.

Latex muurverf

Latexverf is een waterverdunbare verf. De verf bevat conserveermiddelen tegen schimmel- en bacteriegroei en wordt binnen gebruikt. De verf is voor muren en plafonds en droogt snel.

Verf voor buiten

Alkydverf is een verfsoort die met name buiten wordt gebruikt. Deze verf is te verdunnen met een oplosmiddel zoals terpentine. Alkydverf dekt beter, en geeft een gladder resultaat dan acrylverf. De verf mag een professional binnen niet gebruiken vanwege de oplosmiddelen. In de buitenlucht heeft u daar minder last van.

De werkzaamheden van uw binnenschilder

Uiteraard schildert een schilder, maar er zijn meer dingen waarin een schilder u kan ondersteunen. Wist u bijvoorbeeld dat u een schilder kunt inhuren om te behangen, of dat het mogelijk is om uw badkamer te schilderen? Zo heeft u relatief goedkoop een nieuwe badkamer. Uw schilder kan u alles vertellen over de mogelijkheden van verf en samen kunt u kijken hoe uw wensen te realiseren zijn.

1. Adviserende rol

Door de kennis en ervaring die een professionele schilder heeft kan deze u uitstekend adviseren over de beste verfsoorten of andere oplossingen voor uw wensen. Uw schilder heeft kennis van kleuren en materialen wat zorgt voor de beste resultaten.

2. Voorbereiding schilderwerk

U kunt niet simpelweg een kwast pakken en beginnen met het schilderen van uw kozijn of plafond. Voor het beste resultaat is er een goede voorbereiding nodig, zo heeft u het langste plezier van de werkzaamheden. Uw ondergrond moet bijvoorbeeld vetvrij zijn en oude verf die bladdert moet verwijderd worden. Ook is het schuren en het in de grondverf zetten essentieel voor een mooi eindresultaat.

3. Beschadigingen herstellen

Helaas kan het voorkomen dat de ondergrond aangetast of beschadigd is. In die gevallen kan de schilder dit voor u behandelen of bewerken zodat u daar niets meer van ziet. Een kozijn met houtrot is niet iets wat u wilt hebben en kan leiden tot serieuze schade en herstelwerkzaamheden. Een tijdige behandeling hiervan door een vakkundige schilder is daarom uitermate belangrijk.

Inzicht in de kosten van een schilder

4. Wat schildert een schilder?

Een schilder schildert, maar er zijn tal van verschillende soorten schilderwerk met daarbij horende voorbereidingen, materialen en verfsoorten. Het inhuren van een schilder zorgt ervoor dat u zelf geen materiaal hoeft aan te schaffen en dat u ook geen snelcursus verfsoorten hoeft te nemen om de juiste te kiezen. Deze kennis is essentieel voor een goed resultaat. Ook werkt een schilder sneller en netter dan een amateur waardoor het inhuren van een schilder ook voordelen heeft die minder snel in geld zijn uit te drukken. Binnenshuis zijn er een aantal werkzaamheden die de schilder het meeste uitvoert.

Trap schilderen

Een trap heeft behoorlijk wat te verduren. Mensen lopen of en af, soms zelfs met schoenen. Daarom is het belangrijk dat een trap goed geschilderd is en het liefste met een verf die ook de veiligheid waarborgt zoals met een antislip verf. U schilder kan u hierover adviseren.

Muur schilderen/spuiten

Muren en plafonds worden vaak gedaan bij een verhuizing om de woning op te frissen. Het ideale moment natuurlijk omdat de woning dan leeg staat en een schilder goed door kan werken. Hierbij heeft u de keuze uit het schilderen of spuiten van deze oppervlaktes. Spuiten gaat een stuk sneller dan het sauzen en vooral als een woning leeg staat en de nevel geen probleem is, is het een prettige werkwijze die u nog geld bespaart ook.

Plafond witten

Ook het plafond leent zich uitstekend om met een spuitsysteem te witten. Niet is zo prettig als een schoon en fris aanzicht van uw wanden en plafonds. Naast het plafond spuiten is dit ook mogelijk met sauswerk, een schilder kan deze streeploos aanbrengen en zal hiervoor de vloer en eventuele meubels goed afdekken.

Keuken schilderen

Uw keuken is een plek waarbij het belangrijk is om de juiste materialen te gebruiken. Uw schilder kan u adviseren en weet wat er nodig is om in deze ruimte zowel gebruiksvriendelijke verf, bijvoorbeeld een die goed schoon te houden is, als passende verf te gebruiken. Het is namelijk een ruimte die best vochtig wordt en waar u soms de pastasaus van de muur moet boenen.

Binnendeuren schilderen

Het schilderen van binnendeuren is best een flinke klus. Hierbij is het voorbereidende werk belangrijk voor een mooi resultaat. Schuren, ontvetten en afplakken, uw schilder kan niet zo maar beginnen. U kunt samen kijken of uw de schilder kunt ondersteunen in de voorbereidende werkzaamheden, ook is het combineren van meerdere deuren en kozijnen en manier om geld te besparen,

Binnenkozijnen schilderen

Als u merkt dat uw kozijnen aan onderhoud toe zijn is het belangrijk dat u actie onderneemt. Goed onderhoud van uw kozijnen zorgt voor behoud van uw kozijnen zodat u ze niet hoeft te vervangen. De beschermende functie van verf en de productkennis van uw schilder zijn belangrijk voor goed onderhoud van uw kozijnen. 

Hoe vaak schilderwerk onderhouden

Wanneer uw schilderwerk aan onderhoud toe is hangt een beetje af van hoe lang de verf er al op zit, de kwaliteit van deze verf en de locatie van het object. U kunt zich voorstellen dat een trap met matige kwaliteit verf eerder slijt dan een plafond.

Gemiddeld mag u eens in de 7 a 10 jaar het schilderwerk aan de binnenkant van uw huis opnieuw doen. Er zijn echter een paar signalen dat het tijd is voor nieuw schilderwerk, bijvoorbeeld afbladderende verf, blazen in de verf of scheurtjes. Als u dit signaleert overleg dan met uw schilder wat u het beste kunt doen.

Bespaartips

Het is zonde om teveel geld uit te geven als dit niet nodig is en daarom zijn er een aantal dingen die u kunt doen om te besparen op het schilderwerk zonder in te leveren op kwaliteit. Want natuurlijk kunt u voor een laag tarief de achterneef van uw kapster inhuren maar of dat het gewenste resultaat geeft blijft de vraag.

Winterschilder

De winterschilder schildert, heel verrassend, in de wintermaanden. Vroeger waren deze maanden niet geschikt om schilderwerkzaamheden uit te voeren maar tegenwoordig zijn de materialen zo goed dat ook in de winter de buitenkant van uw woning geschilderd kan worden. Uiteraard niet middenin een sneeuwstorm of enorme hagelbui.

De wintermaanden zijn rustige maanden voor de schilder en om het voor u aantrekkelijk te maken om dan de klus te laten uitvoeren geeft de winterschilder korting op het werk. Deze korting kan oplopen tot wel 30%, dit zorgt voor een goedkope schilder die niet onder doet aan de duurdere tarieven in de zomermaanden.

Combineren van werkzaamheden

Hoe groter de klus die u laat doen hoe hoger de korting. U kunt dus meerdere klussen combineren, zowel binnen- als buitenshuis. Maar u kunt bijvoorbeeld ook samen met de buren een schilderen benaderen. Informeer of de buren ook onderhoud nodig hebben en profiteer samen van de voordelen. Met name bij nieuwbouwwoningen is het ideaal om samen te werken.

Offertes van schilders vergelijken

Om zeker te zijn van een goede prijs kunt u het beste meerdere offertes aanvragen en deze vergelijken. Een goede offerte is helder in de prijsopbouw waardoor u ieder element kan vergelijken.

Als iets te goed lijkt om waar te zijn is dat echter vaak ook het geval. Natuurlijk kunt u besparen door goedkopere verf te nemen maar uiteindelijk leidt dat vaak tot een mindere kwaliteit waardoor u eerder opnieuw aan onderhoud toe bent. Wacht niet langer en vraag offertes aan zodat u straks weer strak in de lak zit.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.