Snel en goedkoop een prijs op de mail

SchilderwerkInfo.nl

  • Beste advies van schilders
  • Besparen op schilderwerk
  • Netwerk van 182 schilders
  • 100% gratis en vrijblijvend

Badkamer schilderen

Ook uw badkamer kan toe zijn aan een nieuwe uitstraling. Het is mogelijk om uw badkamer ook te schilderen in plaats van deze te verbouwen.

Goedkoper alternatief voor renovatie

Als u badkamer aan vernieuwing toe is kunt u de badkamer renoveren maar u kunt er ook voor kiezen om de badkamer te schilderen. De verf voor in de badkamer is wat duurder dan reguliere verf maar het is nog steeds voordeliger van het verwijderen en opnieuw betegelen van de badkamer.

Welke verf gebruiken?

Omdat de badkamer vochtig is, vergt het verven van de badkamer een speciale aanpak. U moet een vochtbestendige en waterafstotende verf gebruiken. Een zijdeglans verf is vochtbestendig en geeft de schimmel geen kans om te hechten op de verf. Voor extra zekerheid kan er een speciale vochtbestendige en waterafstotende verf gekozen worden voor het verven van de badkamer.

Tegels

U kunt uw badkamer verven omdat u bestaande kleuren niet meer mooi vindt. Of u kunt opnieuw tegelen. Als u voor betaalbaar gaat valt de keuze vaak op verven. Dit is voordeliger dan opnieuw tegelen. De tegels kunt u schilderen met een 2 componenten verf. Deze speciale verf verdraagt warm water. Op de vloer gebruikt u tegelgrondverf die zorgt voor extra bescherming tegen slijtage.

Muur en plafond

Als de huidige verf in de badkamer af begint te bladderen van de muren en het plafond is het tijd om het schilderwerk opnieuw te doen. Bij afbladderende verf kunt u het beste de oude laag in z’n geheel weghalen. Meestal komt dit omdat er verkeerde verf gebruikt is, zoals normale latex in een vochtige ruimte. Het verven van de muren en plafonds van uw badkamer moet goed worden aangepakt. Er moet gewerkt worden met een product dat schimmelbestendig is. Door de aanwezigheid van vocht is er namelijk altijd kans op schimmel in een badkamer.

Voorbehandeling cruciaal

Dit begint met een goed schoon oppervlakte. En daarmee is ontvetten uiterst belangrijk. Als dit niet goed gebeurd kan de verf snel afbladderen. Dan is het natuurlijk belangrijk dat u de rest goed afplakt, bijvoorbeeld de scheiding tussen wand en plafond. Of de wastafel en andere vastzittende badkamermeubels.

Tip!

Voor het schilderen van de keukentegels is het mogelijk om dezelfde verf te gebruiken. Mogelijk is het ook direct interessant om de keuken tegels te schilderen? Zo kan relatief goedkoop de keuken schilderen een optie zijn.

Betonverf

Betonverf is een verfsoort die vocht makkelijk afweert. Meestal kiest men voor deze verf om een betonlook te krijgen. Maar betonverf is dus uitermate geschikt voor in de badkamer. De kosten voor dergelijke verf liggen wel stuk hoger dan de alternatieven, dit heeft dan ook de luxe uitstraling.

Speciale voegenverf

U kunt ervoor kiezen om de voegen te verven. Er is een speciale verf voor namelijk voegenverf. Deze verf is er in verschillende kleuren, u kunt er een geheel van maken of ervoor kiezen om de voegen een accent te geven met een andere kleur.

Voorkom schimmel

In een badkamer is er u kans op schimmel. Dit ontsiert de ruimte en geeft een onfris gevoel. Door de badkamer opnieuw te verven kunt schimmel tegen gaan. Met schimmelbestendige verf blijft u verfwerk mooi. Op de grondstoffen in de verf kunnen schimmels zich niet hechten. Zeker in de douche is dat van belang. En een goede ventilatie in de badkamer vermindert de kans op condens en schimmelvorming.

Tips badkamer verven

Werk op een schone en droge ondergrond. Verwijder loszittende muurverf met een plamuurmes en vul gaten met een binnenvulmiddel. Gebruik het juiste gereedschap en de juiste rollers en kwasten. En voor u begint met verven is het belangrijk om de oppervlakte stofvrij te maken.

Als u een deel van de verf bewaard kunt u eventuele plekken bijwerken in dezelfde kleur. 

badkamer wit geschilderd

Zelf de badkamer schilderen

Uit eigen ervaringen willen wij een hele specifieke tip geven qua goede wandtegel. Hierbij is het nog wel goed dat de voorbehandeling juist word uitgevoerd. Om het resultaat te krijgen wat hiernaast is gezet, hebben wij de volgende verf gebruikt.

Histor Perfect Finish Wandtegel (niet gesponsord)

Alternatieven

Als het schilderen van de badkamer niet uw voorkeur heeft zijn er alternatieven waar u uit kunt kiezen, dit heeft naast de uitstraling ook effect op de kosten. 

Tegelen

Tegelwerk is uitermate geschikt voor de badkamer. Tegels zijn in tal van vormen, maten en kleuren te krijgen waardoor de mogelijkheden voor uw badkamer eindeloos zijn. De tegels zijn makkelijk schoon te maken met een doek, enkel de voegen zullen in de loop der jaren verkleuren door het vocht.

Stucwerk

U kunt de wanden van uw badkamer ook laten stucen. Dit kan ook over bestaand tegelwerk heen. Het grote voordeel van stucwerk is de hygiëne. Omdat er geen naden en voegen in zitten is het een waterdicht geheel en goed bestand tegen vocht. Het afwerken met een speciale coating maakt het geheel af.

Vraag een gratis offerte aan

Een kostenindicatie kan helpen om een goed beeld te krijgen bij de mogelijk. Ontvang geheel gratis en vrijblijvend een offerte per e-mail! Vul onderstaand formulier in en op basis van de wensen zullen wij tot een scherpe offerte komen.